Monday, December 20, 2021

Gulfkriget essä

Gulfkriget essä



Det var 2 augusti till 28 februari var golfkriget. Amerika växte fram som en mäktig nation i världen med sitt sofistikerade artilleri. Saddam Hussein, irakisk ledare beordrade tidigt invasionen och ockupationen av grannlandet Kuwait Gulfkriget essä Trots att det inte finns någon exakt statistik om skadorna på dessa fåglar, är det uppenbart att de led på grund av oljeutsläpp, Gulfkrigsuppsats. Väpnade konflikter i Persiska viken orsakade mycket skada och distraktion. Andra fronten: Censur och propaganda i Gulfkriget. USA:s insisterande på att Hussein skulle avlägsnas från makten ledde till ett nytt Gulfkrig Lowry





Anförda verk



Efter kriget mellan Iran och Irak var Gulfkriget den största militära konflikten som ägde rum i Mellanöstern. Den 2 augusti, i Persiska viken, invaderade irakiska trupper Kuwait. Därför beslöt flera västländer, med USA och Storbritannien i spetsen, två beväpningar, förutom andra länder i Mellanöstern, som Egypten och Saudiarabien, att gå in i sammandrabbningen för att hindra Irak från att uppnå ev Gulfkrigsuppsats i krig. Den dåvarande irakiske presidenten Saddam Hussein hävdade att Kuwait skulle sälja olja till ett mycket lågt pris för den internationella marknaden, och detta var skadligt för hans förhandlingar, eftersom han tvingades sänka priset på sin produkt för att kunna sälja det på den internationella marknaden.


Eftersom den irakiska regeringen var totalt fördomsfull av denna attityd, beslutade den irakiska regeringen att begära en miljonärsersättning till Kuwait, som uppenbarligen inte accepterade och inte gjorde sådan betalning. Dessutom fanns det ett territoriellt återvändsgränd, där Irak till varje pris ville få en viss remsa av Kuwait mark tillbaka, och hävdade att det territoriet tillhörde det tidigare. Med utebliven betalning av den begärda kompensationen, utebliven leverans av det territorium som krävdes av Irak och oljepriset utan någon förändring, beslutade den irakiska regeringen att använda brutalt våld och med dessa skäl invaderade Kuwait och tog oljekällorna. Gulfkriget lanserades, som hade den världsomspännande sändningen av Gulfkrigsuppsats bilder på CNN-nätverket, en av hörnstenarna i journalistisk korrespondens.


Nästan varje kungafamilj i Kuwait lyckades fly, och så Kuwait Gulfkrigsuppsats annekteras till att Irak blir dess 19:e provins. Irak vann redan fullt ut Gulfkrigsuppsats den lyckades framgångsrikt invadera Kuwait, Gulfkrigsuppsats. Vad den irakiska regeringen inte insåg var att FN redan vidtog åtgärder mot denna åtgärd om den var emot en sådan invasion. Förenta nationernas första reaktion var ett ekonomiskt embargo som dekreterade att inget land fick köpa eller sälja något till Irak. Ändå, att tro att det inte var tillräckligt för att pressa den irakiska regeringen, Gulfkrigsuppsats, FN satte en tidsfrist, som ger Saddam Hussein till den 15 januari, att dra tillbaka sina trupper från Kuwait.


När förhandlingstiden anlände, närmade sig FN, som redan hade organiserat en USA-ledd militär styrka, grannländer som Saudiarabien och Turkiet för att säkerställa att om Kuwait inte släpptes i tid, skulle de använda sin militära styrka för att säkra FN:s order. Dagen efter FN-deadline började alliansen som bildades av de länder som hade USA på fronten bombningen av Irak. I jakten på allierade beslutade den irakiska regeringen att använda felaktiga strategier som inte hade någon effekt alls. Han bestämde sig för att bomba Israel i hopp om att landet skulle hämnas, och detta skulle få andra länder att besluta sig för att stödja Irak i offensiven, men ingenting hände, USA gick in och övertalade Israel att inte attackera, hävdade sin diplomati och sina pengar genom att erbjuda dem patriot-antimissilbatterier i utbyte mot din förståelse.


I bakgrunden visste man redan att kriget var förlorat. Gulfkriget måste uppfattas inom Gulfkrigsuppsats kontexten för omvandlingarna sedan Av särskild notering är Berlinmurens fall, som signalerar den verkliga socialismens kris och slutet på det kalla kriget, som faktiskt inträffade år. Därför representerade denna konflikt en av aspekterna av förändringen i de internationella relationerna scenario. I det här scenariot framstod USA som obestridda ledare för planeten. Detta, Gulfkrigsuppsats, efter Sovjetunionens fall, vars Irak var en trogen allierad under hela det kalla kriget.


I augusti gick Irak sålunda från den verbala och mediala attacken till handling, vilket utlöste invasionen av Kuwait i Persiska viken. Med fler än trupper hade den irakiska styrkan inga problem med att erövra landet och göra det till den 19:e provinsen i Irak. Som ett omedelbart svar fastställde FN vid ett extra möte det ekonomiska embargot mot det angripande landet. Hon hade fullt stöd för den kuwaitiska kungafamiljen, förvisad i Riyadh, Saudiarabien. Därefter, den 29 november,Gulfkrigsuppsats, FN:s säkerhetsråd återsamlades och Gulfkrigsuppsats Resolution Den uppmanade den irakiska regeringen att dra tillbaka sina trupper från Kuwait fram till Gulfkriget essä 15, annars skulle de attackeras av koalitionsstyrkor.


För det första genom en massiv bombning som började den 17 januari och förlängdes varje månad. Efter lite mer än en månad av attacker, Gulfkrigsuppsats, Irak accepterade vapenvilan den 28 februari. Villkoret var att dra sig tillbaka Gulfkrigsuppsats trupper från Kuwait och drabbas av lämpliga sanktioner. När allt kommer omkring togs inte Saddam Hussein från makten och Irak förlorade inte något av sina ursprungliga territorier. Å andra sidan, i Kuwait, återinförs Emir Jaber Al-Ahmad Al-Sabah till regeringen i landet. Som en balans mellan krig dödades tusentals kuwaitiska och irakiska civila i konflikten.


Bland koalitionsstyrkorna tillkom mindre än dödsfall. En av anledningarna till invasionen som påstods av Iraks president Saddam Hussein var att Kuwait hämmade Irak i oljehandeln och sålde produkten till ett mycket lågt pris. Med detta skulle Irak förlora konsumentmarknaden och behöva sänka priset på sin olja på den internationella marknaden. För att minska sina förluster har Irak krävt en miljonärsersättning från den kuwaitiska regeringen. Kuwaitiska regeringen accepterade inte kravet och gjorde inte betalningen. Det fanns också ett annat problem som involverade dem i länderna i Mellanöstern.


Irak krävde återlämnandet av ett territorium som tillhörde Kuwait men som den irakiska regeringen påstod sig ha varit en del av Irak tidigare. Eftersom Kuwait inte betalade den ersättning som Irak begärde och inte överlämnade territoriet, Gulfkrigsuppsats, den irakiska regeringen skickade trupper som ockuperade Kuwait genom att ta oljekällorna, Gulfkrigsuppsats. FN:s Förenta Nationer fördömde invasionen och utfärdade ett dokument som krävde ett omedelbart tillbakadragande av irakiska trupper från Kuwait. På samma gång, Gulfkrigsuppsats, Förenta staterna flyttade trupper och flygplan till Saudiarabien för att förbereda sig för militära insatser.


Eftersom Irak inte drog tillbaka sin armé från Kuwait, godkände FN den militära invasionen av Irak av en grupp länder England, Frankrike, Egypten, Syrien, Saudiarabien ledda av USA. Attacken mot Irak började i januari och varade i en och en halv månad, Gulfkrigsuppsats. Irak Gulfkrigsuppsats besegrade vapenvilan accepterades i Gulfkriget essä och var tvungen att dra tillbaka sina trupper från grannlandet Kuwait, förutom att de drabbades av det av FN införda ekonomiska embargot. Tusentals soldater och civila dödades eller lemlästades i detta krig och de ekonomiska förlusterna var också gigantiska. Konsekvenserna för Kuwait var stora, ett 30-tal kuwatianer dog i kriget. Den irakiska armén skadade också oljekällor och olja som hälldes ut i Persiska viken orsakade stora miljöskador i hela viken.


Irak har inte varit oskadd från invasionen av Kuwait. Efter kapitulationen drabbades Irak av interna problem, såsom det kurdiska upproret i norr, Gulfkrigsuppsats, Shiiter i söder och rivaliserande fraktioner av det officiella partiet i huvudstaden. I Irak, runt soldater och Gulfkrigsuppsats, civila dog till följd av kriget, landet låg i ruiner, situationen förvärrades och kommersiella och ekonomiska sanktioner infördes under s för att regeringen skulle riva sin krigsindustri och betala krigsskadeståndet, vilket förhindrade återuppbyggnaden av landet. Människor kan lätt misshandlas utan denna rättighet. Det här hände exakt för afroamerikaner som bodde i söder efter Civil ...


Det amerikanska kriget utkämpades mellan norden Unionen och södern Konfederationen amerikaner från till Inbördeskriget inleddes i princip p.g.a Gulfkrigsuppsats den långvariga kontroversen om svarta människors slaveri. Det förstörde infrastrukturen för... Inledning Kalifornien har varit befolkat i tusentals år. Det fanns diversifierade stammar av indianer som bodde där när européerna anlände. Dessa stammar tillsammans med Maidu, Pomo, Mohave, Chumash, Gulfkrigsuppsats, och Yuma talade många språk men åtskilda av geografiska särdrag Gulfkrigsuppsats. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hem Om oss Gratis uppsatser Senaste uppsatser Prisplaner Kontakta oss Logga in Historik. Hem Blogg Historia Orsaker till Gulfkriget Essay.


Guerra do Golfo F över Kuwaits territorium under denna konflikt. Foto: Reproduktion Orsaker till Gulfkriget Den dåvarande irakiske presidenten Saddam Hussein hävdade att Kuwait skulle sälja olja till ett mycket lågt pris för den internationella marknaden, Gulfkrigsuppsats, och detta var skadligt för hans förhandlingar, eftersom han tvingades sänka priset på sin produkt för att Gulfkrigsuppsats kunna sälja den på den internationella marknaden. Världsreaktionen på invasionen av Kuwait Irak var redan fullt segrande eftersom den lyckades invadera Kuwait framgångsrikt. Invasionen av Irak Dagen efter FN-deadline bildades alliansen Gulfkrigsuppsats länderna som hade USA på fronten började bombningarna av Irak.


Krigets främsta konsekvenser USA har etablerat sig som den enda världsmakt; Egypten fick prestige och styrka för sitt stöd till USA; Irak har försvagats och tappat prestige på världsscenen. Historisk kontext Gulfkriget måste ses inom ramen för omvandlingarna sedan Orsaker till krig En av anledningarna till invasionen som påstods av Iraks president Saddam Hussein var att Kuwait hämmade Irak i oljehandeln och sålde produkten till ett mycket lågt pris. Krigets utveckling FN:s Förenta Nationer fördömde Gulfkrigsuppsats invasion och utfärdade ett dokument som kräver ett omedelbart tillbakadragande av irakiska trupper från Kuwait.


Krigets slut och de viktigaste konsekvenserna av att Irak besegrades, vapenvilan accepterades i april och var tvungen att dra tillbaka sina trupper från grannlandet Kuwait, förutom att drabbas av Gulfkriget essä infört ekonomiskt embargo. Föregående inlägg The Afro-Peruvian People Essay 7 oktober, Nästa inlägg Aggressivt beteende har en negativ effekt 7 oktober, Jim Crow Segregation Laws at the End of the 19th Century 27 August, Critical Thinking on California History 26 August, Lämna ett svar Avbryt svar Ditt e-postadress kommer inte att publiceras.





hjälpuppsatserna



Efter kriget mellan Iran och Irak var Gulfkriget den största militära konflikten som ägde rum i Mellanöstern. Den 2 augusti, i Persiska viken, invaderade irakiska trupper Kuwait. Därför beslutade flera västländer, med USA och Storbritannien i spetsen, två vapen, förutom andra länder i Mellanöstern, som Egypten och Saudiarabien, att gå in i sammandrabbningen för att förhindra Irak från att nå någon framgång i krig. Den dåvarande irakiske presidenten, Saddam Hussein, hävdade att Kuwait skulle sälja olja till ett mycket lågt pris för den internationella marknaden, och detta var skadligt för hans förhandlingar, eftersom han tvingades sänka priset på sin produkt för att kunna att sälja den på den internationella marknaden.


Eftersom den irakiska regeringen var totalt fördomsfull av denna attityd, beslutade den irakiska regeringen att begära en miljonärsersättning till Kuwait, som uppenbarligen inte accepterade och inte gjorde sådan betalning. Dessutom fanns det ett territoriellt återvändsgränd, där Irak till varje pris ville få en viss remsa av Kuwait mark tillbaka, och hävdade att det territoriet tillhörde det tidigare. Med utebliven betalning av den begärda kompensationen, utebliven leverans av det territorium som krävdes av Irak och oljepriset utan någon förändring, beslutade den irakiska regeringen att använda brutalt våld och med dessa skäl invaderade Kuwait och tog oljekällorna. Gulfkriget inleddes, som hade en världsomspännande sändning av livebilder på CNN-nätverket, en av hörnstenarna i journalistisk korrespondens.


Nästan varje kungafamilj i Kuwait lyckades fly, så Kuwait annekterades till Irak och blev dess 19:e provins. Irak var redan fullt segrande eftersom det lyckades invadera Kuwait. Vad den irakiska regeringen inte insåg var att FN redan vidtog åtgärder mot denna åtgärd om den var emot en sådan invasion. Förenta nationernas första reaktion var ett ekonomiskt embargo som dekreterade att inget land fick köpa eller sälja något till Irak. Trots att FN trodde att det inte var tillräckligt för att pressa den irakiska regeringen satte Saddam Hussein en tidsfrist fram till den 15 januari för att dra tillbaka sina trupper från Kuwait. När förhandlingstiden anlände, närmade sig FN, som redan hade organiserat en USA-ledd militär styrka, grannländer som Saudiarabien och Turkiet för att säkerställa att om Kuwait inte släpptes i tid, skulle de använda sin militära styrka för att säkra FN:s order.


Dagen efter FN-deadline började alliansen som bildades av de länder som hade USA på fronten bombningen av Irak. I jakten på allierade beslutade den irakiska regeringen att använda felaktiga strategier som inte hade någon effekt alls. Han bestämde sig för att bomba Israel i hopp om att landet skulle hämnas, och detta skulle få andra länder att besluta sig för att stödja Irak i offensiven, men ingenting hände, USA gick in och övertalade Israel att inte attackera, hävdade sin diplomati och sina pengar genom att erbjuda dem patriot-antimissilbatterier i utbyte mot din förståelse. I bakgrunden visste man redan att kriget var förlorat. Gulfkriget måste uppfattas inom ramen för omvandlingarna sedan Berlinmurens fall är särskilt anmärkningsvärt, vilket signalerar krisen för den verkliga socialismen och slutet på det kalla kriget, som faktiskt inträffade år. Därför representerade denna konflikt en av de aspekter av förändringen i scenariot för internationella relationer.


I det här scenariot framstod USA som obestridda ledare för planeten. Detta efter Sovjetunionens fall, vars Irak var en trogen allierad under hela det kalla kriget. I augusti gick Irak sålunda från den verbala och mediala attacken till handling, vilket utlöste invasionen av Kuwait i Persiska viken. Med mer än , trupper hade den irakiska styrkan inga problem med att erövra landet och göra det till den 19:e provinsen i Irak. Som ett omedelbart svar fastställde FN vid ett extra möte det ekonomiska embargot mot det angripande landet. Hon hade fullt stöd för den kuwaitiska kungafamiljen, förvisad i Riyadh, Saudiarabien. Därefter, den 29 november, samlades FN:s säkerhetsråd igen och antog resolutionen den uppmanade den irakiska regeringen att dra tillbaka sina trupper från Kuwait till den 15 januari, annars skulle de attackeras av koalitionsstyrkor.


För det första genom en massiv bombning som började den 17 januari och förlängdes varje månad. Efter lite mer än en månad av attacker accepterade Irak vapenvilan den 28 februari. Villkoret var att dra tillbaka sina trupper från Kuwait och utsättas för lämpliga sanktioner. När allt kommer omkring togs inte Saddam Hussein från makten och Irak förlorade inte något av sina ursprungliga territorier. Å andra sidan, i Kuwait, återinförs Emir Jaber Al-Ahmad Al-Sabah till regeringen i landet. Som en balans mellan krig dödades tusentals kuwaitiska och irakiska civila i konflikten. Bland koalitionsstyrkorna tillkom mindre än dödsfall. En av anledningarna till invasionen som påstods av Iraks president Saddam Hussein var att Kuwait hämmade Irak i oljehandeln och sålde produkten till ett mycket lågt pris.


Med detta skulle Irak förlora konsumentmarknaden och behöva sänka priset på sin olja på den internationella marknaden. För att minska sina förluster har Irak krävt en miljonärsersättning från den kuwaitiska regeringen. Tillsammans med deras ekonomiska och taktiska effekter gör oljeutsläpp och bränder djuren till deras huvudsakliga levande offer eftersom de för det mesta inte kan fly från sina förstörda livsmiljöer Underrättelserapport om oljeutsläpp Gulfkriget blev det första kriget där det var gjorde ett försök att beräkna djuroffer för krigshandlingar. För första gången försökte forskare göra en systematisk studie av krigets inverkan på djur. Från andra sidan blev just detta krig det första kriget när militära styrkor försökte försvara djur från krigets effekter.


Havsfåglar, flyttfåglar, älsklingsdjur, samma som kameler och hästar, blev de primära djuroffren för oljeutsläppet. Antalet djuroffer kan endast beräknas ungefär och det är inte en stor överraskning, eftersom det blir svårt att fastställa även mänskliga offer. I detta sammanhang måste de hundratusentals djur som dog eller skadades under Gulfkriget – och de miljontals andra i första hand flyttfåglar som utsattes för risker – ses som ytterligare en dimension av en tragedi som kan förebyggas Gerges Different kinds av djuren drabbades av oljeutsläppet under kriget.


Oljan som släpptes ut till Persiska viken dödade omkring tiotusentals fåglar. Dessutom orsakade det stora skador på havssköldpaddor, marina djur. Det orsakade också stor skada på flyttfåglarna, som passerade genom denna region och denna skada är svår att uppskatta. Giftiga gaser som kom upp i luften på grund av oljebränning hade också mycket farliga konsekvenser för djuren i regionen. Dessa gaser orsakar luftvägssjukdomar bland alla typer av djur som lever i denna region. Negativ effekt blev mycket synlig på exemplet med fåglar och små däggdjur, men negativ påverkan på större djur och till och med människor uppträdde också efter en tid. Hällningen av olja från Kuwait brunnar resulterade i uppkomsten av stora petrokemiska sjöar.


Dessa sjöar är extremt farliga för landet. De skapar också en stor skada på sjön när de dränerar där. Vattnet i Persiska viken har alltid varit rikt på olika sorters vilda djur. Oljeutsläppet orsakade en mycket stor skada på dessa djur precis efter början av Gulfkriget. Alla dessa djur var i fara precis efter början av krigsaktioner. Det finns ett antal kryddor som är särskilt utsatta, såsom Socotraskarv, grönsköldpaddor och höknäbbsköldpaddor och dugonger, som också fick stor skada på grund av krigsaktionerna. Från två till tre miljoner fåglar vandrar genom denna region och återvänder till Europa från Afrika.


Trots att det inte finns någon exakt statistik om skadorna på dessa fåglar, är det uppenbart att de led på grund av oljeutsläpp. Ändå fastnade inhemska havsfåglar inklusive skarvar, doppingar, hägrar och måsar i ett svall av oljerester som var flera centimeter tjocka längs vissa delar av den saudiska kusten FN:s miljöprogram. Det finns olika sätt på vilka oljeutsläpp påverkade djuren i Persiska viken, men de flesta av dessa sätt är dödliga för djuren. Fåglar drogs eller dör på grund av kylan.


När fåglar försöker rengöra sina fjädrar kommer den del av oljan in i deras magar och det får negativa konsekvenser för deras lever, mage och lungor. Slutligen orsakar det inre blödningar. Även de fåglar som överlevde efter utsläppet kan drabbas av långvariga effekter av detta utsläpp. De kan utveckla blodsjukdomar, immunförsvarssjukdomar och luftvägssjukdomar. Antalet räddningsoperationer som utfördes för att rädda djur gav inte mycket resultat. Antalet operationer utfördes längs hela kausaliteten. Nära den saudiska staden Jubail skapades en räddningsstation, där experter från Royal Society of the Prevention of Cruelty to Animals gjorde alla nödvändiga procedurer för att rädda så många djur som möjligt.


Räddningsprocessen komplicerades av det faktum att internationella frivilliga inte deltog i räddningsoperationen på krigsaktionernas territorium. Istället för internationella volontärer var Saudi National Commission of Wildlife Conservation and Development tvungen att vända sig till hjälp av studenter och tjänstgörande militär personal. Under sådana omständigheter blev det möjligt att rädda endast en liten andel av djur och fåglar. Det potentiella hotet som skapas av oljeutsläppet mot andra djur i viken är svårt att uppskatta. Delfiner, sköldpaddor, dugonger och andra sällsynta djur kan simma fritt och dödligheten är svår att uppskatta eftersom många av dem dog långt borta från stranden. Säsongen då oljeutsläppet ägde rum blev en mycket ogynnsam faktor. Eftersom detta oljeutsläpp inträffade nära häckningssäsongen, förstörde det inte bara vuxna djur utan även deras barn och ägg.


Trots att räddningsgrupperna ansträngde sig mycket för att försvara de häckande stränderna hjälpte det fortfarande inte situationen. Lyckligtvis stannade slickan före de viktigaste platserna för sköldpaddans häckning och detta hjälpte till att rädda ett stort antal sköldpaddor. När man talar om de kortsiktiga effekterna av Gulfkriget är det nödvändigt att ta hänsyn till att detta krig också har långvariga konsekvenser för regionens ekologi. Experter konstaterar att långvariga effekter är svåra att uppskatta, men det råder ingen tvekan om att de är skadliga för miljön. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att Gulfregionens territorium var mycket förorenat innan kriget bröt ut och krigshandlingar bara komplicerade situationen.


Oljeproduktion, som är den mest lönsamma och utbredda verksamheten i denna region, orsakade mycket skada på denna region, men Gulfkriget förvärrade situationen flera gånger. Oljeutsläpp påverkade alla typer av levande varelser och naturen i den regionen. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till att processen inte är över ännu.

No comments:

Post a Comment