Thursday, December 30, 2021

Uppsats om arbetsetik

Uppsats om arbetsetik



Valerie måste avgöra vilka plikter som är viktigast - för sig själv, för sin partner, till uppsats om arbetsetik företaget och hennes lagkamrater. Vårdens etik fungerar som ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Konsekvensbaserad etik: Även om vissa anställda... Ansvar kan inte bara vara tekniskt, och etiken strävar efter att bekräfta mänskligheten hos den person vars öde avgörs, snarare än att distansera beslutsfattaren från den personen genom bekräftelsen av "regler". Etiken är komplex; inom affärsområdet kan de variera kraftigt från sektor till sektor. Helt klart är hans moraliska ställning högst tveksam, om inte helt skamfilad. På grund av att psykologi är ett så vilt spridningsyrke, uppsats om arbetsetik, det är viktigt att de som arbetar inom psykologi förblir professionella.





Få professionell hjälp och frigör din tid för viktigare kurser



Den här sidan innehåller de bästa exemplen på uppsatser om arbetsetik. Innan du skriver din uppsats kan du utforska uppsatsexempel – notera deras struktur, innehåll, skrivstil osv. Processen att skapa en uppsats om arbetsetik består i allmänhet av följande steg: förstå uppdraget, identifiera ämnet, samla in information, uppsats om arbetsetik, organisera den insamlade informationen, utveckla huvudutlåtandet, skriva ett utkast. På redigeringsstadiet av utkastet, uppsats om arbetsetik koherensen förbättras, väsentligt material läggs till, icke väsentligt utelämnas och en smidig övergång mellan de enskilda delarna av arbetsetikuppsatsen säkerställs.


Därefter korrigeras strukturen och innehållet i styckena, enskilda ord och meningar putsas. Efter redigering dras utkastet ifrån och stavnings- och skiljetecken korrigeras. Arbetsmoral är en övertygelse om att arbete och flit har en moralisk fördel och en inneboende förmåga, dygd eller värde att stärka karaktär och individuella förmågor. Det är en uppsättning värderingar centrerad på vikten av arbete och manifesteras av beslutsamhet eller vilja att arbeta hårt, uppsats om arbetsetik. Exempel på etiska beteenden på arbetsplatsen inkluderar; följa företagets regler, effektiv kommunikation, ansvarstagande, ansvarstagande, professionalism, tillit och ömsesidig respekt för dina kollegor på jobbet. Dessa exempel på etiska beteenden säkerställer maximal produktivitet på jobbet.


När du börjar en karriär inom kosmetologi är det absolut nödvändigt att utveckla en stark arbetsetik. Att ha en stark arbetsmoral visar att en person är självmotiverad, uppträder på ett professionellt sätt och kan självutvärdera. Det är nödvändigt att …. Är det så de är uppfostrade, genetiskt eller bara dum tur? De flesta företag har fortfarande fastnat i det traditionella tillvägagångssättet när det gäller att anställa människor - ger för mycket vikt på talang och liten betoning på attityd. Häri ligger det potentiella problemet och... Beskriv hur typiska de attityder som Sheehy rapporterar verkar vara i arbetsmiljöer du har upplevt. De verkar vara väldigt typiska i vissa av de arbetsmiljöer jag har varit i. Jag minns för några år sedan när jag började uppsats om arbetsetik snabbmatsvärlden...


I sitt verk Socialism; Idealer, ideologier och lokal praxis, Chris Hann inkluderar texten där Michael Steward analyserar zigenarnas svar på ungersk socialpolitik och ger bilden av källorna till folkligt motstånd mot det massiva experiment inom social ingenjörskonst som genomförts av ... Att slutföra och vända uppdrag uppsats om arbetsetik i tid och när man tillfrågas är avgörande för framgång inte bara i skolan utan också i arbetsstyrkan. Genomförandet av någon uppgift vid önskad tidpunkt av en lärare eller uppsats om arbetsetik skapar en arbetsmoral som är.., uppsats om arbetsetik. Var och en ställs inför utmaningen att leva sitt liv mitt i de utmaningar som det innebär för individen. Individen måste bestämma hur han måste leva sitt liv, hur han ska leva sitt liv och hur han ska bete sig eller...


Valbona Bajrami Stoppa välfärdsmissbruk för att bygga upp arbetsmoralen Amerika det utlovade landet, Amerika med 37 miljoner fattiga medborgare som lever under välfärdsmottagare! Men är alla dessa människor verkligen fattiga? Är alla dessa människor i verkligt behov av att leva i axlarna av amerikanska... Vissa människor arbetar för att de måste... Typer Exempel på etiska beteenden på arbetsplatsen inkluderar; följa företagets regler, effektiv kommunikation, ansvarstagande, ansvarstagande, professionalism, tillit och ömsesidig respekt för dina kollegor på jobbet.


Arbetsetik inom kosmetologi När du börjar en karriär inom kosmetologi är det absolut nödvändigt att utveckla en stark arbetsetik. Kosmetologi Motivation Arbetsetik. Arbetsmoral, uppsats om arbetsetik. Anlita en ämnesexpert som hjälper dig med, uppsats om arbetsetik. Utilitarism Arbetsmoral. En ny arbetsmoral Beskriv hur typiska de attityder som Sheehy rapporterar verkar vara i arbetsmiljöer du har upplevt. Kapitalism Entreprenörskap Arbetsmoral. Zigenare, arbetsetiken och ungersk socialism I sitt verk Socialism; Idealer, ideologier och lokal praxis, Chris Hann inkluderar texten där Michael Steward analyserar zigenarnas svar på ungersk socialpolitik och ger bilden av källorna till folkligt motstånd mot det massiva experiment inom social ingenjörskonst som genomförts av ...


Socialism Arbetsmoral. Lämna in arbete i tid Arbetsetik Att slutföra och lämna in uppgifter i tid och på begäran är avgörande för framgång inte bara i skolan utan också i arbetsstyrkan. Time Work Arbetsetik. Arbete Arbetsmoral Ungdom. Stoppa välfärdsmissbruk för att bygga arbetsetiken Valbona Bajrami Stoppa välfärdsmissbruk för att bygga arbetet uppsats om arbetsetik Amerika det utlovade landet, Amerika med 37 miljoner fattiga medborgare som lever under välfärdsmottagare! Missbruk Välfärd Arbetsmoral.


Arbetsmoral. Relaterade ämnen om arbetsetik Psykologiska störningar Ögonvittne Rättsmedicinsk psykologi Självmord Sömnstörningar Kognitiv dissonans Psykisk sjukdom Psykodynamisk teori Psykoterapi Onormal Psykologi Persistens Medvetenhet Utvecklingspsykologi Kritisk reflektion Klinisk psykologi Psykiatrisk arketyp Medvetande Hypnosteorier. Populära ämnen Etiska värderingar Etiska dilemma Uppsatser Etiska perspektiv Uppsatser Etiska Beslutsfattare Uppsatser Personliga Etik Uppsatser Etiska beteende Uppsatser Professionella Etik Uppsatser Unetiska Beteys uppsatser Virtue Etik Estor Etiska ledarskapsuppsatser Deontologi Uppsatser Etiska Beslutsuppsatser Bioetiska essäer Etiska frågor i affärer uppsatser Etiska frågor i sjukvården uppsatser Etniska konflikter.


FAQ Vad betyder arbetsmoral uppsats? Kampen för arbetsmoral är något många människor möter i samhället. Förmågan att känna igen rätt tid och plats för att utföra ditt arbete uppsats om arbetsetik del av att ha en bra arbetsmoral. God arbetsmoral är bättre än de som bara gör det för att få det gjort. Vad är en god arbetsmoral? En arbetsetik är den uppsättning moraliska principer som anställda använder i sina jobb. Hittar inte det du behöver? Spara tid och låt våra verifierade experter hjälpa dig. Anställ författare, uppsats om arbetsetik.





vem är jag uppsatsexempel



Inledning Har författarna förmåga att skriva denna avhandling? Ja, författarna har förmågan att skriva om denna avhandling; de har den akademiska erfarenheten att göra auktoritativa påståenden. Diskriminering är de grunder som lagen beskriver, det är personliga egenskaper som människor har. Lagar mot diskriminering och lika möjligheter gör det olagligt för någon att bli orättvist behandlad. När jag arbetar i mitt familjeföretag möter jag hinder som hindrar kommunikationen inom företaget varje dag. Inom arbetsplatsen måste vi ha effektiv kommunikation eftersom verksamheten är i huvudsak.


Fara är en viktig faktor som måste se innan du får ner något slags arbete, antingen det är i någon administration, plats eller relaterat till någon byggnad, beaktande av. Det har definierats som en aktivitet som innebär att överföra information genom utbyte av åsikter eller meddelanden av. I denna studie har skadligt mobbningsbeteende och trakasserier studerats ur perspektivet av offer för denna destruktiva handling. I tidigare studier har forskning gjorts för att ta reda på det. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Doktorsuppsats LIFE Diskriminering Arbetsplatsetisk uppsats. Beställ originaluppsatsprov speciellt för dina uppdragsbehov. få anpassad uppsats. Uppsatstyp Forskning. Reflektionsuppsats om diskriminering på arbetsplatsen. Grunderna för effektiv kommunikation på arbetsplatsen Övertygande essä.


Handlingsplan för arbetsplatsprojekt Övertygande uppsats. Arbetsplatsskador och dödsfall i den brittiska konstruktionsuppsatsen. Kommunikation på arbetsplatsen Berättande essä. Kritisk uppsats om mobbning på arbetsplatsen. Uppsats Sammanfattning av kommunikation på arbetsplatsen. Belmont, Kalifornien: Wadsworth. Kapitel 4: Administrativt ansvar: Nyckeln till administrativ etik Administratörer är ansvariga för att följa lagen -- och även för att följa det administrativa ansvaret. Etik kräver en hårfin avvägning av objektivt och subjektivt ansvar från administratörernas sida. Allt detta är förstås lättare sagt än gjort.


Administratörens roll kompliceras av ett nätverk av ofta motstridiga ansvarsområden - ansvar gentemot sin egen etik, till närmaste överordnade, mot hans eller hennes specifika byrå, för valda tjänstemän som talar för allmänheten och för allmänhetens bästa som kanske inte alltid vara fullt formulerad inom offentliga tjänstemäns önskemål. Dessutom är lagen inte alltid tydlig men den måste vara en viktig hörnsten i administrativ politik. Naturligtvis, när administrativ politik potentiellt är i konflikt med lagen, bör en omedelbar röd flagga hissas.


Om en administratör inte har behörighet att lösa... Etikmedvetenhetsinventering Enligt etikinventeringen delade jag in i två kategorier: de som är skyldighetsorienterade och de som är resultatorienterade. På vissa sätt är de etiska övertygelserna i dessa två kategorier i konflikt; till exempel är vanligtvis människor som baserar etiska beslut på skyldighet eller plikt inte lika angelägna om resultat som av principer. Däremot fick jag höga poäng även i den resultatorienterade kategorin. Jag tror att min förmåga att spänna över båda kategorierna av etiskt beslutsfattande har visat sig vara fördelaktigt för mig tidigare och kommer att fortsätta att göra det i framtiden. Till exempel indikerade analysen av etikmedvetenhetsinventering att jag inte verkar i termer av absoluter; Jag känner inte att det kan finnas några absoluta normer för rätt och fel eftersom världen är för komplex.


Därför är jag mer benägen att vara öppen och flexibel än människor som känner att det borde... Etik, moral, värderingar och övertygelser Enligt "the ethics site", en internetresurs för universitetsinstruktörer angående undervisning i olika etiska system, kan etik definieras som "den explicita, filosofiska reflektionen över moraliska övertygelser och praxis. Skillnaden mellan etik och moral liknar skillnaden mellan musikvetenskap och musik. Etik är ett medvetet steg tillbaka och reflekterar över moral, precis som musikvetenskap är en medveten reflektion över musik. Analogin mellan en musiker och en musikforskare som föreslås av positioneringen av etik vs. moral är intressant, eftersom man kan förstå musik mycket väl och kunna förklara dess teori och undervisning som musikforskare.


Men en stor musikforskare kan bara vara en medelstor musiker. Däremot finns... Arbete som citeras "Ordlista. Etik Betrakta de tre syften med moral som behandlas i kapitel 1. Vilket av dessa skulle det vara lättare för utilitarismen att uppfylla och vilket skulle mycket väl kunna vara svårare för det systemet att fullt ut uppfylla? Av de tre syften med moral som behandlas i kapitel ett, skulle det kanske enklaste syftet för det etiska systemet utilitarism, som utvecklats av engelsmannen Jeremy Bentham, att möta vara att skapa ett funktionellt system av social etik, eller det etiska schemat som innehåller en samhället tillsammans genom sitt etiska 'lim.


Till exempel glädjen för de många i mitt grannskap att sova sent på... Vi kan handla enligt våra personliga principer, eller så kan vi handla enligt vårt sunda förnuft. Jag tenderar att använda mitt sunda förnuft snarare än personliga fördomar när jag fattar etiska beslut. Fråga 4: Mitt etiska resonemang innebär att jag noga skulle överväga alla etiska frågor innan jag fattar ett beslut om det. En stor begränsning i detta är det faktum att andra kan uppfatta mig som moraliskt svag. En moraliskt stark karaktär tenderar att vara en som är omedelbar i etiska beslut. Jag skulle därför inte kunna fatta omedelbara beslut som de som krävs av domare eller kirurger.


Det är därför osannolikt att jag skulle trivas i ett yrke som är mycket tydligt och omedelbart med hänsyn till sitt behov av specifika etiska beslut. Jag skulle vara bättre i ett yrke som inte är lika beroende av omedelbara beslut. Jag tror inte att min etiska synpunkt... Etik ledarskapsanalys En av de största fördelarna med globaliseringen är att många olika företag kan få billig arbetskraft för att producera ett brett utbud av produkter som säljs i flera butiker i USA. Men en ful aspekt av det som har hänt är att det finns ett antal olika svettbutiker i en mängd regioner runt om i världen och i vissa fall inom U.


Bevis på detta kan ses med en utredning som genomfördes av Department of Labor. De fann att över hälften av företagen de tittade på bröt mot många arbetslagar genom att driva 10 av dessa typer av anläggningar illegalt i landet. Samtidigt upptäckte de att en mängd olika regeringar runt om i världen uppmuntrade den här typen av fabriker. Elliot, i Kathie Lee Giffords fall, hennes... Bibliografi Ungdom och arbete. Department of Labor. Tomtens lilla svettbutik. html Farrell, O. Affärsetik. Mason, OH: South Western. Nationella arbetskommittén. Barn hittade att sy kläder för Wal Mart.


Harvard Law School. Whistle-blowing kan ha många negativa effekter på den som gör en visselblåsning och det finns definitivt känslor av ensamhet som kan uppstå när en whistle-blower bestämmer sig för att göra lite ljud. Cooper ger några utmärkta exempel på whistle-blowing fall i kapitel sex, men han insisterar på att det fortfarande finns många som har "gått iväg tyst" , vilket kan tyckas vara det säkraste alternativet för individen, men det betyder att allmänheten aldrig kommer att vet sanningen om vad som pågick -- och så, individen har verkligen ett moraliskt ansvar gentemot allmänheten så att oetiskt beteende inte tillåts på någon nivå eftersom det så småningom kommer att sippra in i själva kärnan av organisationen och tillbaka in i samhälle.


Whistle-blowing, oavsett hur man ser det är "risk", enligt Cooper People som blåser i visselpipan inte bara möta granskning och alienation, utan de kan... Ethics with Character: Virtues and the Ethical Social Orker -- Paul Adams Professor Paul Adams vid University of Hawaiis Myron B. Thompson School of Social ork i den här refereegranskade artikeln utforskar de aspekter av socialt arbete som "...inte i första hand handlar om att identifiera och lösa dilemman" Adams, , p. Adams fördjupar sig i den "etiska traditionen" - och potentialen däri - som hade sina rötter i "dygderna och karaktären" hos socialarbetare från Aristoteles och Hippokrates till dagens socialarbetare.


Med andra ord, hur kan dagens socialarbetare – och området för socialt arbete – lära sig av det förflutna för att förbättra området etiskt? Denna artikel granskar och kritiserar Adams forskning, som är mycket intressant och upplysande i samband med värderingar, mänsklig interaktion och socialt arbete. Verk som citeras Adams, Paul. Etik med karaktär: Dygder och den etiska socialarbetaren. Etik William J. Bennett antar ett gammaldags, okomplicerat förhållningssätt till etik i The Book of Virtues: A Treasury of Great Moral Stories. Boken innehåller flera kapitel om olika moraliska eller etiska begrepp, som självdisciplin, ansvar, mod, ärlighet, lojalitet och tro. En del av det som gör Bennetts bok unik är att han använder berättelser för att visa vad de etiska principerna betyder. Berättelserna i boken är fantastiska, eftersom läsarna är bekanta med många av dem, inklusive de som har tillägnats Disney som Pinocchio.


Detta gör de etiska begreppen lättare att förstå, eftersom jag kan tillämpa principerna i mitt eget liv. Medan läsarna har hört allt förut, presenterar Bennett materialet på ett unikt och fräscht sätt för att visa varför etik är viktigt. Som författaren uttrycker det handlar det inte om att bli ertappad för att ha gjort något fel; det handlar om att göra rätt. Referens Bennett, William J. Dygdernas bok. Helt klart är hans moraliska ställning högst tveksam, om inte helt skamfilad. Om Gyges-ringen skulle falla i min ägo skulle jag försöka göra något bara för att göra världen till en bättre plats - men det jag anser är rättvist kan andra anse vara orättvist.


Till exempel är jag emot många av George W. Bushs agerande som USA:s president. Jag tror att han, genom sitt agerande, är personligen ansvarig för många fall av död och förstörelse, inte minst som har resulterat från att starta ett krig som aldrig borde ha varit ett krig, eftersom det inte finns ett enda bevis som bekräftar detta krig utkämpas av en god anledning. Ändå fortsätter fler och fler människor att dö varje dag som ett resultat av det. Således, om jag hade Gyges-ringen, skulle jag försöka lista ut... Hon har två starka motiverande skäl att inte anmäla mutan.


Hon skulle kunna förlora sin arbetsstatus i USA och hon skulle äventyra sin förmåga att få sin utbildning. Hon är skyldig sig själv och sin partner också en omsorgsplikt, att sätta värde på sin utbildning och sin förmåga att bo i Chicago och därför upprätthålla relationen. För Valerie är dessa överväganden kraftfulla, eftersom Waters handlingar inte har samma starka inverkan på hennes liv som att rapportera honom kan. Valerie måste avgöra vilka plikter som är viktigast - för sig själv, mot sin partner, för företaget och sina lagkamrater. Lagkamraterna verkar vara minst relevanta, företaget mest relevanta. Valerie agerar i denna egenskap som representant för Wisson och bör uppträda utifrån den ståndpunkten.


Hon agerar i det bästa för... Etikmedvetenhet Etik är kärnan i mänskligt beteende och beslutsfattande. Denna artikel utvärderar resultaten av Ethics Awareness Inventory, en proprietär programvara utformad för att mäta en persons etiska hållning. Resultaten av Ethics Awareness Inventory kan tillämpas på den personens psykologi och kan hjälpa handledare att fatta personalbeslut relaterade till individen. Dessutom drar särskilt organisationspsykologer nytta av etiska inventeringar. Det är viktigt att tillämpa etisk medvetenhet och psykologiska principer på personliga, sociala och organisatoriska frågor. The Ethics Awareness Inventory är proprietär programvara utformad för att dra nytta av behovet av att utvärdera och analysera varje enskilt mänskligt beslut.


Tillgänglig för en utvald grupp människor, Ethics Awareness Inventory "är ett program som kan utvärdera ens etiska stil," på samma sätt som en frågesport kan utvärdera vilken mat, land eller sexuell position som är mest lämplig Collack, Som med de flesta frågesporter, Etikmedvetenheten... Referenser Collak, V. Etikmedvetenhetsinventering. Det andra steget är att initiera en uppförandekod för leverantörer. Den största potentialen för etiska överträdelser finns hos leverantörer som jordbruksföretag eller offshoretjänster, och dessa överträdelser kan resultera i negativ publicitet för företaget. I slutändan förväntas det inte att dessa etiska standarder kommer att utgöra en konkurrensfördel för företaget. Att ha höga etiska standarder är mer av en hygienfaktor eftersom det är något ett företag måste ha för att undvika negativa effekter, men få företag får någon speciell konkurrenskraftig körsträcka från sina etiska policyer.


Det finns liten drivkraft att gå med i fair trade eller ekologiska företag för de flesta av de produkter vi säljer. Även om många konsumenter är villiga att betala mer för dessa produkter, är det fortfarande en nischkategori, särskilt i Europa och Storbritannien. Detta innebär vanligtvis att volymerna är för låga för att motivera ansträngningen. Sammantaget är det bästa tillvägagångssättet... Citerade verk: FAO. Etiska frågor inom livsmedel och jordbruk. FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation. htm HRW. Helvetes arbete. Human Rights Watch. Anställa och sparka med etik. Human Resource Management International Digest. Van Tulder, R. Multinationalitet och företagsetik: Uppförandekoder inom sportutrustningsbranschen. Journal of International Business Studies. Etik och moral Ganska ofta använder människor termerna etik, värderingar och moral omväxlande.


Även om det är bra att göra det i de flesta situationer, finns det faktiskt subtila skillnader i beteckningarna och konnotationerna för var och en av dessa termer. Den kanske största skillnaden mellan dessa termer hänför sig till termen värden när detta ord och dess betydelse ställs mot dem för moral och etik. Värderingar är i allmänhet yttre egenskaper som en person eller en organisation anser vara viktiga. Tvärtom, moral och etik är vanligtvis olika sätt att avgöra vad acceptabelt beteende är och vilka specifika principer som gör ett sådant beteende försvarbart eller inte. Värderingar är alltså karaktärsdrag, idéer eller en "grundläggande övertygelse" Navran, som en person eller ett kollektiv uppskattar, medan moral och etik är principer som beteende och till och med värderingar bygger på.


Exempel på värderingar är generella begrepp som kan gälla människor. Typiska värden... Referenser Harper, S. Etik vs. moral: en problematisk klyfta. Filosofi Samhällskritik. Navran, F. Definiera värderingar, moral och etik. Tyson: ; Cohen et al. Många studier har gjorts om rollen och sambandet mellan moralisk utveckling och etiskt beslutsfattande när det gäller olika yrkesverksamma. Men många studier har också funnit precis motsatsen, eftersom det inte finns något signifikant samband. Studier har…. Weber, J. Att mäta effekten av en kurs i affärsetik och erfarenhet av samhällstjänst på elevers värderingar och åsikter. Undervisning i affärsetik, 4, principiella moraliska resonemang: är det ett hållbart tillvägagångssätt för att främja etisk integritet?


Journal of Business Ethics, 10 5 , Wynd, W. Näringslivs- och samhällskursen: Förändrar det elevernas attityder? Journal of Business Ethics, 8 6 , Även om initiativet är lovvärt, är resultaten inte påtagliga och kan inte extrapoleras, vilket indikerar att forskning i ämnet fortfarande måste utföras. På individnivå bekräftade läsningen av artikeln komplexiteten i etiken och moralen inom näringslivet. Ändå, bortsett från detta, indikerade det också att de organisatoriska enheterna primärt är fokuserade på sina lönsamhetsmål, och de kommer att sträva efter att uppnå dessa mål på bekostnad av antingen leverantörer, antingen leverantörer och anställda.


Företagen strävar efter att fatta dessa etiskt och moraliskt sunda beslut för att tillfredsställa sina kunder. Slutligen ändrade artikeln uppfattningen om ämnet etiskt och moraliskt beslutsfattande genom att bredda den övergripande förståelsen av frågan. Innan man läste artikeln uppfattades etik och moral som något medfött, eller lärt sig från hemmet. Ändå öppnar artikeln ett nytt fönster... Referens: Tangpong, C. Etik Författaren till denna rapport ombeds att diskutera etik när den hänför sig till ett ämne som författaren har valt. Författaren till denna rapport kommer nu att svara på fem frågor kring det ämnet.


Etik för att använda främmande länder i Asien för att göra USA-varor Den första frågan ber författaren att diskutera kultur, värderingar, etik och andra sådana element som leder till skillnader i social kultur Hill, USA härmade uppenbarligen många asiatiska länder i termer av arbetsvillkor och brist på arbetslagar och skydd fram till omkring. Sedan dess har det sociala skyddsnätet och de tillhörande arbets- och pensionsramarna skapats för att hjälpa och skydda arbetare... Referenser Hill, C. Internationell verksamhet: tävlande på den globala marknaden 9 uppg. New York: McGraw-Hill Irwin.


Reed, S. Indianapolis, IN: Wiley Pub. Etik i forskningen För organisationer av alla slag har de senaste tre decennierna varit avgörande för att förändra det sätt på vilket organisationer interagerar med varandra, intressenter, regeringen och sig själva. De flesta av dessa förändringar inträffade på grund av globaliseringens utveckling, som efter det kalla kriget ökade samarbetet mellan nationer och regioner samtidigt som intressenternas förväntningar ökade, öppnade hundratals nya marknader och nu kräver att organisationer verkar på ett nytt nivå.


Särskilt efter Enron-skandalen förväntar sig intressenter mer transparens och ärlighet från organisationer. På grund av framsteg inom teknik och kommunikation har detta också blödit över till... Varför Deliberativ demokrati. Princeton NJ: Princeton University Press. Leedy, P. Praktisk forskning: planering och design. New York: Prentice Hall. Robson, C. Real World Research: En resurs för användare av sociala forskningsmetoder i tillämpade inställningar. New York: Wiley. SA Health Info. Etikfrågor inom kvalitativ forskning. Hämtad från sahealthinfo. Men enligt Trevino och Nelson kommer att omdirigera det skenande tåget till ett alternativt spår leda till döden av en person som står ovetandes på den alternativa spårhatten vore det bästa tillvägagångssättet i ett sådant fall? Ur ett teleologiskt perspektiv verkar det mest rimligt att avleda tåget till det alternativa spåret eftersom det skulle rädda livet på fem personer.


Slutet i det här fallet - att rädda livet på fem personer, motiverar effektivt medlen, dvs. dra i spaken för att leda tåget till en alternativ väg där det bara dödar en person. Till att börja med antar den här typen av resonemang enligt min uppfattning felaktigt att det bara kan finnas ett enda medel för ett bestämt mål. Detta är dock inte alltid fallet. Till exempel, i exemplet jag har erbjudit ovan, personen som står vid spaken... Verk som citeras Bradburn, Roger. Förstå affärsetik. London: Thomson Learning, Trevino, Linda och Katherine A.


Hantera affärsetik: Prata rakt om hur man gör det rätt. Etik Interstate West Mississippi River Bridge Kollapsen av Interstate West Mississippi River Bridge, som också är känd som Bridge, var ett av de mest dramatiska fallen av konstruktionstekniska misslyckanden i USA:s historia under de senaste fem åren. Den plötsliga kollapsen av den åttafiliga strukturen i Minneapolis, Minnesota den 1 augusti, som dödade cirka 13 personer och skadade uppåt fler än fler resenärer, förde tankarna till flera av de traditionella etiska frågorna om ingenjörsarbete på arbetsplatsen eftersom många av de avlidna och deras nära och kära plågades över hur ett sådant strukturellt misslyckande kunde ske.


Tyvärr hade bron en lång historia av säkerhetsproblem som går tillbaka till då den var fast besluten att vara bristfällig av den federala regeringen. Efterföljande rapporter så färska som fann betydande mängder sprickor och försvagning i balkarna och inflygningsspännen,... Deras primära uppgift är att vägleda de andliga och religiösa aspekterna av livet för sina samhällsmedlemmar. De bör ge högsta prioritet åt sina plikter gentemot samhället inklusive gudstjänst, rådgivning och andra ceremoniella funktioner som deras yrke kräver.


Som en del av sina professionella och etiska uppgifter måste pastorer också visa intresse för samhällsutveckling och öka sitt deltagande i samhällsaktiviteter. Detta har blivit en nödvändighet i modern kultur eftersom människor förväntar sig att institutioner ska ta ett intresse och en aktiv roll i samhällsutvecklingsinsatserna. Institutioner kan inte förvänta sig att dra nytta av samhällets resurser och inte ge tillbaka. Det är därför företagsorganisationer, universitet och till och med politiska partier gör samhällsutveckling till en del av deras organisations engagemang för samhället och de människor de tjänar.


religiösa institutioner som kyrkan förväntas också följa detta exempel. Pastorn,... Referenser Arnold, W. Introduktion till själavård. Westminster John Knox Press. Bush, J. Mild herde: Pastoral etik och ledarskap. Chalice Press. Gula, R. Etik i pastoraltjänsten. Paulist Press. Hewart-Mills, D. Pastoralministeriet. Xulon Press. Etik inom brottsbekämpning "Ibland kan [poliser] ljuga, och ibland kanske inte, när de genomför frihetsförhör. Utredande och förhörsljun motiveras var och en av utilitaristiska brottskontrollskäl. Det verkar som att när poliser försöker utvinna ett erkännande från en misstänkt, är bedrägeri i många fall en vanlig strategi.


Står en etisk kod i konflikt med det sätt på vilket brottsbekämpande myndigheter genomför sina intervjuer och förhör? vad säger domstolarna om vilseledande förhörstaktik? Dessa frågor kommer att granskas i detta dokument. Bedrägeri i förhörsrummet Är det etiskt att ljuga för att få fram sanningen? Rättfärdiggör ändamålen medlen? Works Citerad Braswell, Michael C. Rättvisa, brott och etik. Maryland Heights, MO: Elsevier. Leo, Richard A. Polisförhör och amerikansk rättvisa. Cambridge, MA: Harvard McMullen, Patrick M. Ifrågasättande av frågorna: Otillåtligheten av polisbedrägeri i förhör med ungdomar. Northwestern University Law Review, 99 2 ,. Alla de etiska dilemman och frågor som tas upp beskrivs och kodifieras i publikationer och handböcker.


Men ingen broschyr kan täcka nyanserna och omfattningen av alla etiska situationer och särskilt de svåraste gåtorna. Som videon påpekar finns det ingen ersättning för faktiska råd från en skicklig professionell inom området etisk rådgivning. Det är därför avdelningar som BLM eller Fish and Wildlife Service har anställda etiska rådgivare. Alla anställda är ansvariga för sitt eget etiska beteende, varför det inte är möjligt att åberopa okunnighet i fall som... Referenser Kanadas regering Panel om forskningsetik. html USA:s justitiedepartementet Gör det rätt. Etik hos Apple Apple har sedan en tid tillbaka varit den ledande tillverkaren av innovativa trådlösa teknologier, inklusive iPhone, iPad, iPods och Macintosh-datorer som gör mer och dukar för andra tillverkare att efterlikna "Mac"-innovationer.


Efter Apples grundare Steve Jobs död – och uppkomsten av Tim Cook som ny VD – väntar teknikmedia och glada Apple-konsumenter på nästa lansering av en innovativ enhet som kommer att förändra sättet människor kommunicerar och hämtar information. hatten är Apples värderingar och etik? Avsnittet "Apple Values" i Apple Employee Handbook anger ungefär vad som förväntas av anställda. Kort sagt, Apple hävdar att "...vi kommer inte att äventyra vår etik eller integritet i vinstens namn" seanet. Det som Apple gör är att "...sätta aggressiva mål och driva oss själva hårt för att uppnå dem" och "bygga produkter"... Verk som citeras Gurman, Mark. Avslöjat: Apples interna policyer för anställdas sociala nätverk, spekulationer i rykten, läckor, bloggar och mer.


Mac Observer. Avslöjat: 10 stora Apple Store-hemligheter. Marshall, Gary. Inuti Apple: Cupertinos hemligheter avslöjade. Teknisk radar. Hämtad maj. Etiken fungerar i första hand som en kontroll för att säkerställa att företagsstrategin genomförs effektivt. företag tar ofta hänsyn till etik som ett nyckelelement i strategin, även om det händer då och då. Generellt sett är den roll som etiken spelar tangentiell till strategin förutom dess roll som check. obin och eidenbach utvecklar denna idé ytterligare och noterar att "utan integrering av etik i början av planeringsprocessen... kanske inte organisationskulturen tillhandahåller de kontroller och balanser som behövs..." Deras argument är att även om företag tenderar att lägga vinsten För det första kan brist på etik undergräva målet att maximera aktieägarnas förmögenhet.


Att ha ett starkt etiskt program inbyggt i organisationskulturen minskar risken för stora etiska brister. Ett par nya nummer lyfter fram vikten av att bygga en etisk kultur för att maximera aktieägarnas förmögenhet. Referenser Dahlsrud, A. Hur företagens sociala ansvar definieras: En analys av 37 definitioner. Företagens sociala ansvar och miljöledning. pdf Davis, S. Exempel på strategier för socialt ansvar. Houston Chronicle. html Friedman, M. Företagens sociala ansvar är att öka sina vinster New York Times Magazine. html Robin, D. Integrera socialt ansvar och etik i den strategiska planeringsprocessen.


Affärs- och yrkesetisk tidskrift Vol 7 Etik måste vara global, inte lokal etik måste vara global, inte lokal. Internationella affärskrav Global verksamhet Global affärsetik De stora affärsenheterna expanderar sin verksamhet på globala marknader genom sin egen närvaro samt franchise- och distributörer. Verksamheten utökas utifrån olika standardpraxis. Den affärsfrihet som länder ger och olika globala praxis används som grund för att fatta globala operativa beslut. Verksamheten stöter också på olika juridiska, operativa och etiska frågor relaterade till den lokala marknaden.


Men för att expandera verksamheten bortom gränser och fysiska gränser för länder krävs det att man upprätthåller en viss enhetlighet i produkter och etiska rutiner som följs genom hela tillverkningsprocesserna. Det rekommenderas att förstå olika aspekter av internationella affärskrav, global verksamhet, etisk praxis och rekommendationer för att hävda en standard för global etisk affärsverksamhet. Internationella affärsbehov: Den globala... Referenser: Beer, L. En strategisk och taktisk strategi för global affärsetik. USA: Momentum Press. Ferrell, O. USA: South-Western Pub. George, B. Etiken måste vara global, inte lokal.


Är globalisering hälsosamt: en statistisk indikatoranalys av globaliseringens effekter på hälsan. Globalisering och hälsa, 6 1 , Konsekvensbaserad etik c. Jag tror att folk borde kunna äta sand för det är det rätta att göra. Pliktbaserad etik d. Jag tror att folk borde kunna äta sand för att det är bra för hälsan. Dygdetik e. Jag tror att folk ska kunna äta sand om de bestämmer sig för att de vill, oavsett om det är någon annans sand. Rättighetsbaserad etik f. Jag anser att människor borde kunna äta sand om de vill eftersom de är fria att fatta beslutet själva.


Rättighetsbaserad etik g. Jag tror att jag kommer att äta sand eftersom det är standardmåltiden för mitt samhälle. elativistisk etik Q4. Pliktbaserad etik: Det är min plikt att följa instruktioner som min chef ger mig, även om jag inte håller med om konceptet. Det är min moraliska skyldighet att respektera auktoritetspersoner. Konsekvensbaserad etik: Även om vissa anställda... Referens Trevino, L. Hantera affärsetik: Rätt snack om hur man gör det rätt 4:e upplagan. Hoboken, NJ: Wiley. Ethics in Criminal Justice: Polisfunktionen har fortsatt att vara de mest nödvändiga delarna sedan början av existensen av mänskliga samhällen eftersom social samordning och harmoni aldrig har blomstrat utan någon form av tillsynsmyndighet.


Tillsynsmyndigheten eller makten har vanligtvis delats mellan flera myndigheter eller avdelningar inklusive polisväsendet. Dessa olika avdelningar har planerats och synkroniserats för att tillhandahålla tjänsten effektivt och effektivt. Sedan starten har polisen haft uppdraget att identifiera och döma brottslingar. Polisen har dock förväntats få en allt bredare social roll när det gäller att agera som krishanterare eller problemförbrytare. Eftersom polisen har ställts inför många moraliska utmaningar finns det olika teorier som har utvecklats för att beskriva etik inom det straffrättsliga området.


Slippery Slope och dricks: En av de långvariga och kontroversiella metoderna inom polisstyrkan är polisens dricks... Referenser: Andrews, W. Police Gratuities, Public Perception after 11 september, asp Delattre, E. Karaktär och poliser: etik i polisarbete 5:e uppl. Washington, D. Ge röst åt värderingar Klassdiskussionen om att ge röst åt värderingar berörde många olika ämnen av stort intresse, inte minst de många olika värdesystem som finns. Jag har alltid funnit mig själv fångad mellan etiska teorier som betonar avsikter och de som betonar effekter, och jag känner verkligen att olika situationer kräver olika uppfattningar om rätt och fel - vissa situationer kan bäst avgöras av en övervägande av avsikter, medan andra måste bedömas utifrån de slutliga effekterna av en given handling eller uppsättning åtgärder.


Att avgöra vilken situation som förtjänar vilken tillämpning av etik är uppenbarligen högst subjektivt, och detta lyftes definitivt fram i klassdiskussionen. Ett stort antal individuella och kulturella värderingar togs upp som pekar på olika särdrag i specifika fall eller härleder olika tolkningar från en överenskommen uppsättning omständigheter i en grad som... Etik Föreställ dig att det är ditt ansvar att välja en etikansvarig för din organisation. Vilka egenskaper, bakgrund och erfarenhet skulle du leta efter? Skulle du någonsin vara intresserad av en sådan tjänst? Varför eller varför inte? En etikansvarig spelar en viktig roll för en organisation. Vid valet av rätt etikansvarig för min organisation måste jag ta hänsyn till flera viktiga faktorer såsom personliga egenskaper, bakgrund och erfarenhet.


Först och främst bör den etiska handläggaren ha följande egenskaper: ärlighet, sanningsenlighet, integritet, rättvisa, noggrannhet och betydelsen av moraliska värderingar. Dessa egenskaper är de grundläggande ingredienserna som bör undersökas noggrant hos den etiska handläggaren under urvalsprocessen. Bakgrunden för den etiska handläggaren bör vara relaterad till alla områden som affärer, medicin, ingenjörsvetenskap, sociologi, psykologi eller väpnade styrkor, men man bör komma ihåg att den etiska handläggaren tillhör en... Referenser Luthans, F. Organisatoriskt beteende. Trevino, L. Copyright ISBS Dödsstraffets etik Dödsstraffet är en mycket avgörande fråga.


Vissa länder tycker att det är ett grymt straff och har förbjudit det, som England. Andra utövar straffet frikostigt med små kaliberbrott som får hårdast möjliga straff. I USA finns dödsstraffet i vissa stater men har avskaffats i andra. Brott som kvalificerar för dödsstraff är grova brott som mord. De på motsatta sidor av frågan ser ofta till etikfilosofin för att bevisa sin egen ståndpunkt eller för att undergräva oppositionens perspektiv. De som stöder dödsstraffet hävdar ofta att detta är det enda rättvisa straffet för någon som har begått avskyvärda brott mot andra människor.


Offrets värdighet är den enda de anser. Antitetiskt, de som motsätter sig dödsstraffet hävdar att begå ett brott som det... Verk som citeras Bedau, H. Dödsstraffet i Amerika, igår och idag. Killing as Punishment: Reflections on the Death Penalty in America. Northwestern UP: Boston, MA. Kant, I. Rättvisa och straff. Filosofiska perspektiv på straff. State University of New York Press: Albany, NY. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig. Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär.


Hem Ämnen Personliga frågor Arbetsetik Uppsatser Arbetsmoral Uppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel? Använd vår uppsatstitelgenerator för att få idéer och rekommendationer direkt. Arbetsplatsens etiska ansvar Ord: Längd: 7 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Beläget i New Jersey, har PharmaCAE en enorm produktionsanläggning i... Referenser Djuretik. Etik som den anställde ställs inför etiska ord: Längd: 8 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Anställd till anställd... Referenser Brandt-Rauf, S. Arbetsvärden och generationsskillnader Ord: Längd: 10 Sidor Dokumenttyp: Forskningsförslag Paper: Armor konstaterar att liksom Generation X, Generation Y har höga förväntningar på sin arbetsgivare och deras... Referenser Adams, S.


Ledningens etik och socialt ansvar Ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats : Etik och innovation Ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: Arbetsvanor från tidigare generationers ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Termin Paper Paper : Idag verkar dessa arbetsvanor gammalmodiga för många, men de är etiken från generationer som uppfostrades i en långsammare takt, och när det fanns tydliga riktlinjer om... Referenser Jamrog, Jay J. Tvärkulturell jämförelse av arbetsvärde mellan USA och Kina Ord: Längd: 9 sidor Dokumenttyp: Forskningspapper Uppsats: Att förstå arbetsvärderingar har alltså en fördel för både individer när de letar efter arbetsmiljöer som stöder deras värderingar, och även för organisationer om de... Referenser Bernstein, Paul.


Flexibilitet i arbetsscheman Ord: Längd: 6 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Det underliggande målet är att prova nya tillvägagångssätt som kommer att hålla arbetare sysselsatta och företag som verkar i ett finanspolitiskt... Works Cited Bureau of Labor Statistics. Etik Vilken användbarhet har etik Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Forskningsförslagsdokument: Etik i redovisningsföretag är ord: Längd: 3 Sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Dessa chefer erbjöds 15 roller som är ett intrång i ule och fick i uppdrag att ge sina... Referenser Redovisning och ansvarighet: En utmaning för företagskultur. Etik Alla etiska tillvägagångssätt kan vara giltiga ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Detta är inte... Referenser Austin, W.


Vårdens etik tjäna som ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats: Så på det hela taget, om vi tänker på reparation som något som bör involvera verktyg åtminstone den typ av verktyg som finns i såväl järn- som VVS-butiker och På byggarbetsplatser kommer vår grupp av fixande karaktärer ofta att involvera män, inte av den anledningen att alla män har dem eller tillämpar dem även om de har dem... Bibliografi Virginia Held. Etik Ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Terminsats Uppsats: Några av de inflytelserika etiska policyerna för designforskning inkluderar: 'Uniform equirements International Committee... Referenser David B.


Etik Affärsetik grunden Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Den tredje stora frågan är bristen på... Referenser Verschoor, Curtis C. Etik och internet som datorns ord: Längd: 10 sidor Dokumenttyp: Uppsatsuppsats: Ord för etik i beslutsfattande: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Forskningsuppsats: artikeln använder... Lösningen med att gå efter regler' erbjuds ofta på grund av svårigheterna och komplexiteten i ledningsbeslut i stora organisationer. Etik bästa praxis för ord: Längd: 1 Sidor Dokumenttyp: Examensarbete: Etik i relation till maktstrukturer Etiska ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Som sådan drar det... Referenser Cody, J.


Etik Ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Terminsats Uppsats: Professionella beslut fattas med hänsyn till personlig etik eller till... Works Cited Cline, Austin. Etik i affärer har blivit ord: Längd: 6 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Kultur, utbildning,... Referenser Friedman, M. Etik som med Darwins teori Ord: Längd: 4 Sidor Dokumenttyp: Artikelrecension Uppsats: På skadesidan, många... Citerade verk: Andre, C. Etik i utbildning A Etik Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Terminsats Uppsats: Jag skulle inte heller ha några problem att vidta åtgärder genom att rapportera övergrepp mot barn när jag... Bibliografi Bologna, Theresa M. Etikkod Betydelsen av skriftlig form ett ord: Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Uppsats: För detta ändamål är det mycket viktigt att ha en skriftlig kod för etiska standarder för att säkerställa att så olika människor och organisationer... De flesta etiska koder som medlemmar av korrigeringar måste följa innehålla information som inte skiljer sig helt från etiska standarder som kan hittas inom andra yrkesgrupper.


Etik innan jag återupptar mina utbildningssträvanden vid ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Ofta känner dessa unga chefer pressen att... Referenser Badzek, L. Ethics and the Criminal Justice Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Uppsats: Etik Cooper Terry L Ord: Längd: 5 Sidor Dokumenttyp: Bokrecension Uppsats: Etikmedvetenhet Inventeringsanalys Ord: Längd: 2 Sidor Dokumenttyp: Term Paper : Etikutveckling Förståelse och tillämpningsord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Terminuppsats : Däremot finns... Arbete Citerat "Ordlista.


Etik Tänk på moralens tre syften Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Etik enligt principerna Ord: Längd: 5 sidor Dokumenttyp: Uppsats:

No comments:

Post a Comment