Friday, February 11, 2022

Exempel på reflekterande omvårdnadsuppsatser

Exempel på reflekterande omvårdnadsuppsatser



Som sådan kompromissar vi aldrig med kvaliteten på våra läxtjänster. Tillåt dig själv att fantisera. Att skapa en omvårdnadsreflektionsuppsats är en lång och utmanande resa som kräver total koncentration på en uppgift. De flesta professionella ser denna metod som ett effektivt sätt att främja professionell och personlig utveckling, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, både oberoende och kvalificerade yrkesmän. Och det verkar som om de berättelserna är hämtade från samma artiklar.





Original papper



Som utövare innebär reflekterande skrivande inom omvårdnad en process för att göra meningsfulla erfarenheter för att lära sig. Ofta reflekterar sjuksköterskor och andra läkare som en del av sin dagliga praktik, ibland till och med omedvetna om att de gör det. Reflekterande skrivande inom omvårdnad har många fördelar för både professionella och patienter. För att reflektera effektivt bör sjuksköterskor beskriva, analysera och utvärdera erfarenheter från sina respektive praktiker på ett sätt som hjälper dem att förstå det.


Reflektion kan ske före, under och efter en upplevelse eller händelse. Oavsett ögonblick, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, det händer, det tillåter ofta lärande. Undvik att välja negativa incidenter när du tränar reflekterande skrivvård, eftersom de kan få dig att dröja vid saker som aldrig gick bra istället för att fokusera på det som gick bra. Var därför alltid uppmärksam på vad du väljer att reflektera över, och dra till mer positiva händelser eller upplevelser. Även om reflektion ofta sker på individuell nivå, kan reflekterande skrivande inom omvårdnad ske i en gruppmiljö beroende på situationen. Sådan reflektion kan antingen vara formell eller informell, vilket inkluderar reflektion i förlängningssyfte. Behöver hjälp med reflekterande skrivande inom omvårdnad?


Gå sedan över till Myhomeworkwriters. com, den bästa hjälptjänsten för uppsatser online. Sedan många år tillbaka har My Homework Writers etablerat sig som den bästa, mest prisvärda uppsatshjälptjänsten tillgänglig för studenter. När det gäller reflekterande skrivande inom omvårdnad, är några av de tjänster du kan få tillgång till på My Homework Writers:. Definitionen av reflekterande skrivande i omvårdnad kan hämtas från praktiken Reflektion. Reflekterande praktik innebär att gå tillbaka över upplevelser eller händelser under en viss arbetsdag, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, och undersöka vad du gjorde och hur du gjorde det. Du kan tänka på omvårdnadsreflektion som en reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, där du tittar på händelserna som hände, vad du gjorde, vad du kunde ha gjort bättre och vad du kan göra nästa gång.


Reflekterande skrivande inom omvårdnad handlar inte om detta i dina förmågor och att hitta bristerna i de beslut du tagit under ditt arbete. Men om du gjorde några misstag under specifika skeden av arbetet, eller om du kunde ha hanterat saker bättre, reflekterande skrivande reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel omvårdnad kan hjälpa till att förbättra reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel arbete. Genom sådana förbättringar kan du vara i en position att reagera bättre när liknande händelser inträffar i framtiden. Medan reflekterande praktik i reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel är ganska vanligt, du kan också göra det genom att fundera på om det är bekvämare för dig. Det är dock att rekommendera att anteckna, eftersom sådana påtagliga bevis ofta kommer till användning senare.


Ett annat utmärkt sätt för reflekterande praktik är via handledningssessioner. Nedan följer några steg att följa under reflekterande skrivande inom omvårdnad:. En reflekterande skrift är en form av uppsats där författaren undersöker upplevelser i sitt liv. Efter granskning skriver författaren om sådana upplevelser och dyker djupare in i hur de förändrades, växte eller utvecklades från dem. Beroende på din disciplin och publik kan formatet på ditt reflekterande skrift ändras något. Tänk på en upplevelse eller en händelse som kan vara ett utmärkt ämne för din reflektion. När du har bestämt dig för en enskild händelse, fundera över hur du känner för den, hur händelsen påverkade ditt liv och varför den påverkade dig.


Genom att göra detta kan du skapa ett examensarbete, som bör fungera som fokuspunkten för ditt reflektionspapper. Ett bra sätt att göra detta är att skriva ner ditt avhandlingsutlåtande och rita en cirkel runt det. När du har gjort detta, identifiera de viktigaste idéerna och argumenten som kommer att stödja din avhandling, samtidigt som du hjälper läsarna att följa hur dina tankar och erfarenheter utvecklas under uppsatsen. Gruppera dessa idéer i stycken som du kommer att fokusera på att fylla i senare. Koppla alla dessa idéer till din centrala cirkel, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel. Slutligen, besluta om den logiska sekvensen av dina stycken och ordna dem därefter.


När du så småningom börjar skriva din reflektion, ta bort allt med ett starkt inledande stycke. Gör introduktionen av din uppsats väldigt uppmärksammad, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel. Ett medryckande inledande stycke kommer att göra dina läsare hooked redan från början. Ange alla stödjande idéer, exempel och argument i huvudstyckena i din reflektion. Inom varje stycke, se till att du bara betonar en upplevelse eller punkt, såväl som dina reflektioner reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel Det.


Avsluta din reflektion med ett slutstycke. Ge en kort sammanfattning av dina tankar i den första meningen i din slutsats. Tänk på allt du har lärt dig och hur dina erfarenheter kan vara till hjälp för andra. Om det är lämpligt, avsluta din uppsats med en retorisk fråga till din publik om hur de skulle agera i en liknande situation. Alternativt kan du be dem reflektera över ämnen som det du har skrivit om på egen hand. Sedan införandet av reflekterande praktik inom omvårdnad har sjuksköterskor haft betydande fördelar, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel.


Några av fördelarna inkluderar:. Oavsett yrke behandlar människor information olika. Detta är även utan att beakta det faktum att de flesta sjuksköterskor arbetar under stress, de åtaganden de gör och den begränsade tid de får tillbringa med sina nära och kära. Vad detta innebär i verkliga termer är att närhelst sjuksköterskor gör misstag eller lär sig nya saker, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, de behåller information på olika sätt. Det beror på att vissa sjuksköterskor kanske inte behåller information så bra, medan andra behåller mycket information. Genom reflekterande skrivande i omvårdnad dock, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel måste sitta ner och medvetet fundera över sina erfarenheter på jobbet. Denna handling av medvetet tänkande innebär att sjuksköterskor börjar placera sina incidenter eller dagar på jobbet i långtidsminnet.


När sjuksköterskor börjar gå över reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel evenemang reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel reflektera över alla alternativa handlingar de kunde ha vidtagit, de förstärker positiva handlingar djupare in i deras minnen. Även om reflektion kan inträffa före eller efter en specifik händelse, sker den ofta under händelser. Detta innebär att sjuksköterskor reflekterar över sina handlingar som reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel skriva i sina dagliga journaler eller diskutera frågor med sina chefer. Med övning kan dock reflekterande övning ske i handling. Detta inträffar när sjuksköterskor känner igen olika situationer medan de fortfarande är i dem, och är kapabla till reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel på vad som händer.


Sådan reflektion tar sjuksköterskor ner på en väg av mindfulness, dvs. Sjuksköterskor behöver varken säga något som dyker upp i deras huvuden och de behöver inte få panik och bli nervösa under stunden. Alla möjliga saker kan hända sjuksköterskor och patienter under arbetets gång. Ibland händer saker i närvaro av sjuksköterskor, och ibland går de in och upptäcker att situationer utvecklas. Att tydligt komma ihåg incidenter och händelser när de inträffade, utan att utelämna dina handlingar kan vara en mycket viktig färdighet. Det är därför reflekterande skrivande inom omvårdnad uppmuntras starkt, vare sig det är formellt eller helt enkelt att skriva i en daglig dagbok. Genom reflekterande skrivande i omvårdnad kan sjuksköterskor fånga all viktig information och hänvisa till dem i framtiden om det behövs. Reflektion är en viktig färdighet för alla vårdpersonal eftersom det hjälper dem att dela kunskap med andra vårdpersonal.


Det gynnar utövarna och gör det möjligt för dem att förstå utmanande situationer. Utan tvekan hjälper detta till att optimera arbetsmetoder samtidigt som det förbättrar interprofessionella relationer, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel. Genom reflektion kan både sjuksköterskor och annan vårdpersonal titta på sina kollegors praxis från en objektiv synvinkel. Genom att göra detta kan sjuksköterskor höja kvaliteten på sina prestationer på jobbet. Reflektion skapar utrymme för att identifiera styrkor och svagheter, som ligger till grund för att förstärka och utveckla reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel områden som behöver förbättras.


Nedan följer några rekommenderade steg att följa när du skriver reflekterande konton:. Allt reflekterande skrivande inom omvårdnad eller någon annan form av Reflektion för den delen börjar med en introduktion. Ange i inledningen vilka förväntningar du hade på en lektion, läsning eller upplevelse som du tänker reflektera över. Avsluta din introduktion med ett examensarbete som visar hur dina åsikter förändrades. Medan de flesta reflekterande uppsatser följer den konventionella introduktionen, kroppsstyckena och slutformatet, följer reflekterande skrivande inom omvårdnad ett något annorlunda format, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel.


Reflekterande omvårdnadsuppsatser består vanligtvis av följande delar:. Att skriva om utbildnings- eller yrkeserfarenheter inom sjuksköterskeområdet är en vanlig praxis som har varit på plats under lång tid nu. Denna form av skrivande gör det möjligt för sjuksköterskor att utveckla Reflektion och följaktligen lära av sina erfarenheter. De flesta vårdpersonal uppmuntrar reflekterande skrivande för att upprätthålla utvecklingen av relationell, etisk och klinisk kompetens hos sjuksköterskor samtidigt som de främjar självkännedom. Introduktionen av en omvårdnadsuppsats bör förklara syftet med uppsatsen och informera läsarna vad de kan förvänta sig. Detta avsnitt bör endast innehålla värdefulla och viktiga detaljer om uppsatsen. I det här avsnittet måste sjuksköterskor inte bara visa sina reaktioner på specifika situationer utan också dela med sig av sina personliga känslor.


Ofta borde dessa känslor handla om hur de kunde övervinna sina känslor och agera rationellt. När du utvärderar dina erfarenheter, kom ihåg att hålla saker korta. Du kan göra det här avsnittet till en sammanfattning av deras upplevelser eller händelser i fråga innebär reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel på professionell nivå. Detta avsnitt har en nära koppling till föregående avsnitt. Medan du i föregående avsnitt bara ger en sammanfattning av den specifika händelsen eller upplevelserna, bör det här avsnittet fokusera på att illustrera vad de specifika händelserna eller upplevelserna gjorde reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel förstå. Illustrera också eventuella planer för självutveckling som du tänker fortsätta i framtiden. Den här delen reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel mycket enkel och okomplicerad.


Ge en sammanfattning av all information du diskuterar i uppsatsen. Undvik att introducera några nya idéer, eftersom det kan förvirra dina läsare, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel. Syftet med denna uppsats är att reflektera över mitt möte med en patient i en vårdmiljö. Reflektion är ofta synonymt med att lära sig av erfarenheter. Professionella ser det som ett viktigt tillvägagångssätt för att anamma ett system för livslångt lärande. De flesta proffs ser denna metod som reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel effektivt sätt att främja professionell och personlig utveckling, reflekterande omvårdnadsuppsatsexempel, både oberoende och kvalificerade yrkesmän.


En sådan utveckling stimulerar så småningom både professionell och personlig tillväxt. Händelsen som jag kommer att reflektera över i denna artikel inträffade under min placering på onkologisk avdelning under det första året av min yrkesverksamma karriär som sjuksköterska.





disposition av uppsatsförslag



Han ska inte diskrimineras. Betonad bör ligga på Rutiner under vård bör förklaras för Mr Moses och hans vård bör vara personcentrerad snarare än uppgiftsorienterad Calnan et al. Herr Lens värdighet måste respekteras och skyddas som en person som är född fri, lika i värdighet och har grundläggande mänskliga rättigheter Amnesty international, kommer sjukvården att behöva erkänna äldre människors specifika behov när det gäller att ta hand om dem, visa respekt för Mr Lens autonomi, privatliv under Mr Lens vård och undvika dålig praxis som kommer att gudomliggöra Mr Moses värdighet, som t.ex. : tillåta honom att förbli våt och smutsig eller skälla ut honom Åldersbekymmer, NMC:s uppförandekod säger att vården av Mr Moses bör vara sjuksköterskans första angelägenhet, respektera Mr Moses värdighet och behandla honom som en individ.


Mr Moses kommer att bli kontaktad på ett värdigt sätt, han bör ges val att bestämma om eller var han vill att hans vård ska utföras, visa lämplig kommunikation, känslighet och interpersonell skicklighet under interaktion. Värdighet är trotsa när det finns en negativ interaktion mellan personal och Mr Moses när friheten att fatta beslut tas från honom BMJ, Mr Moses utseende är avgörande för hans självrespekt; Mr Moses kommer att behöva stöd för att byta sin våta trasa. Herr Moses bör inte försummas baserat på sitt utseende snarare stödjas för att upprätthålla den standard han är van vid SCIE, The NMC, också instruera sjuksköterskor att främja och skydda tjänsteanvändares intresse och värdighet oavsett kön, ålder, ras, förmåga sexualitet, ekonomisk status, livsstil, kultur och religion eller politisk övertygelse.


Att Mr Moses är en äldre man kommer inte att vara problematiskt, för enligt koden ska vård ges, hans kulturpreferens, som att föredra en manlig personal som hjälper till med hans vård. Att behandla Mr Moses rättvist utan diskriminering är en del av koden, Mr Moses bör inte diskrimineras eftersom han luktar avföring och byxor våta av urin Quot men bör respekteras när han tar hand om sina behov. Sekretess är nära relaterat till respekt för SCIE, Mr Moses vård bör ges i ett privat område, för att säkerställa att Mr Moses får vård på ett värdigt sätt som inte förödmjukar honom: Diskussion om Mr Moses tillstånd bör diskuteras med honom där andra inte kan höra och gardiner eller dörrar är stängda under Mr Moses care Woolhead et al, Inkontinens är inte ovanligt; det kan bero på olika orsaker.


Det påverkar alla åldersgrupper Godfrey och Hogg, Inkontinent definieras som en ofrivillig eller olämplig urinering eller avföring som därigenom påverkar sociala funktioner eller hygien hos klienten DOH. Det finns olika typer av inkontinent såsom: stressinkontinent detta kan inträffa när hosta, eller under fysiska aktiviteter, trängande inkontinent överaktiv blåsa, reflexinkontinent inkontinent utan förvarning och blandad inkontinent både trängnings- och stressinkontinent Chris, Mr Moses kan ha varit ett offer för något av ovanstående.


Avslutningsvis ökade min kunskap om begreppet värdighet och dess betydelse för hälso- och sjukvården och nyttan för tjänsteanvändare. NMC har gjort värdighet tydligare att förstå genom att inkludera värdighet bland sina koder. Detta lätt har också klargjort att värdighet har olika betydelse för olika människor. Reliance Papers är en professionell skrivtjänst som tillhandahåller originalpapper. Våra produkter inkluderar akademiska uppsatser av varierande komplexitet och andra personliga tjänster, tillsammans med forskningsmaterial endast för assistansändamål. Allt material från vår webbplats bör användas med korrekta referenser. Öka dina betyg med oss ​​idag! stödja sjuksköterskor.


Beställ papper nu. Whatsapp Facebook Twitter. Hem Tjänster Priser Om oss Kontakta oss Meny. Beställa. Namn har ändrats för att upprätthålla konfidentialitet NMC, 1:a färdighet: Detta ledde nu till att jag genomförde en undersökning om detta problem som jag upptäcker att det har uppskattats att det finns 2. DH, Kommunikation är en tvåvägsprocess, som involverar minst två personer som alternerar i att skicka och ta emot meddelanden Ferris-Taylor, Inom mental health nursing betyder empowerment vanligtvis avsikten att säkerställa att förhållandena är sådana att individen kan agera som en själv advocate Webb, ] Denna erfarenhet har belyst de svårigheter som kan uppstå när det gäller att kommunicera och få ett giltigt samtycke som jag kommer att vara medveten om i framtida praxis.


Denna 3:e färdighet kommer att titta på bedömningen jag gjorde. Dela detta: Twitter Facebook. Prisvärt essäskrivande Gör mitt uppdrag Beställ anpassad uppsats Exempeluppsatser Anpassad terminsuppsats Skriv min forskningsuppsats. Affiliate-program Anpassad uppsats Forskningsuppsats Skriv min uppsats Skriv min uppsats Uppsatsförfattare. Bli en frilansskribent Kontakta oss Ordlista Webbplatskarta. Så, gå vidare och gör det. Missade vi något? Vill du lägga till mer användbar information? Skriv om det i kommentarerna nedan! En bra uppsats av detta slag är en återspegling av personliga känslor, intryck och motivation. Det bör baseras på ett verkligt exempel. Analysera vilka känslor det väckte, vad som kunde ha blivit bättre osv. Innan du börjar skriva, fokusera på dina personliga intryck som provocerats av en viss händelse eller ett ämne.


Lägg sedan ner dem och organisera sammanhållet. Glöm inte en lämplig introduktion och en minnesvärd avslutning. Om du ska skriva en bra ansökningsuppsats för att utveckla din karriär som sjuksköterska, börja med att formulera din personliga motivation att utöva detta yrke. Utforma argumenten och relevanta exempel och destillera sedan rätt formulering för att göra din uppsats övertygande och imponerande. Det är en bra idé att läsa några exempel på reflekterande uppsatsslutsatser, men se till att din egen version är personlig och uppriktig. En reflekterande uppsats handlar om dina egna tankar och uppfattningar, så du kan helt enkelt parafrasera och sammanfatta dem. Tack för din omvårdnadsreflekterande uppsatsguide.


Det hjälpte mig verkligen att klara av min reflekterande uppsats i omvårdnad. Miljö vs. Å ena sidan ökar miljöproblemen år efter år. Vi har fler förorenade områden på vår planet, fler förorenade floder, färre träd som producerar syre. Å andra sidan kan vi stoppa utveckling och framsteg inom olika områden? Vissa elever tycker att det är ganska skrämmande att skriva litterära analysuppsatser. Ändå kan en engelska klass inte klara sig utan denna typ av arbete. Att skriva litterära analysuppsatser är förresten inte så komplicerat som det verkar vid ett ögonkast. Tvärtom, det här arbetet kan vara fascinerande, och du har en chans Nuförtiden är ledarskap och förmåga att arbeta i ett team de färdigheter som alla borde ha. Det är omöjligt att ensam klara av ett stort utbildnings- eller arbetsprojekt. Men det kan också vara utmanande att samarbeta i ett team.


Du kanske vill utveckla vikt och svårigheter Rasprofilering är inte ovanligt. Det uppstår när personer misstänks ha begått ett brott baserat på deras hudfärg eller etnicitet. Tyvärr är de flesta omedvetna om att rasprofilering är en vardag. Utan tvekan är en uppsats om naturkatastrofer en svår uppsats att skriva. Nödsituationer kan påverka hundratals, tusentals och miljoner människor. Så, katastrof och nödsituation Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies.


Läs mer. Toogle TOC. Inledningen är ditt första stycke, som vanligtvis består av två delar. Sedan strävar du efter att skapa ett tydligt examensarbete för att visa din position. Att tillhandahålla bevis. Vart och ett av dina argument bör ha minst ett bevis. Du måste dock ha ordräkningen i åtanke. Så gör starka punkter för att hålla din uppsats kortfattad. Praktisk användning av bevis. Bevisets bedömning. Bevisa att dina bevis verkligen är starka och giltiga. Ge sedan din egen åsikt om det. Den förklarar hela syftet med uppsatsen och talar om för läsarna vad de kan förvänta sig. Den mest avgörande delen av introduktionen är examensarbetet. Din avhandling bör vara kortfattad och tydligt återspegla din position. Beskrivning av situationen. Eftersom en reflekterande uppsats är baserad på tidigare erfarenheter, är att beskriva dessa händelser den centrala delen av uppsatsen.


Återigen bör detta avsnitt endast innehålla de viktigaste och mest värdefulla detaljerna. Dela personliga känslor. Utvärdering av erfarenhet. Den här delen är en sammanfattning av vilka färdigheter och kunskaper du fått av erfarenhet. Reflektion och möjligheter till lärande. Delen är nära kopplad till den föregående. Utveckla också din framtida väg för självutveckling. Den här är enkel. Sammanfatta bara all information du diskuterade i din uppsats. Se till att bli av med allt omkring dig som potentiellt kan fånga din uppmärksamhet och distrahera dig från att skriva. Gå igenom alla dina ritualer innan spelet - besök badrummet, ät, drick, meditera, etc.


Få kul ur vägen. Förbered det väsentliga — öppna din anteckningsbok eller skapa ett Word-dokument och se till att du har alla nödvändiga anteckningar och resurser redo. se ;. Main Body Point 1 bevis, exempel, andra stödjande detaljer. Slutsats Omformulering av avhandlingens uttalande. kontrollera om alla citat i texten har motsvarande referenslista;. se till att du följt den korrekta strukturinledningen, tre stycken i texten, slutsats;. dubbelkolla om dina idéer är tydliga och de stödjande detaljerna är logiska. Vet var du ska börja med din omvårdnadsuppsats.


En bra idé skulle vara att hitta flera exempel på omvårdnadsuppsatser först. Du kommer att se att många elever inte försöker vara kreativa. Samma tråkiga historier finns i många uppsatser. Och det verkar som om de berättelserna är hämtade från samma artiklar. Det här låter inte alls imponerande. Att upprepa bekanta berättelser är ett ganska kritiskt misstag, och du bör undvika det. Titta igenom exempel på omvårdnadspapper och försök att göra din uppsats om sjuksköterskekarriär annorlunda. Få den att sticka ut från mängden. Basera din uppsats på en sann historia. Tänk på varje situation från din kliniska placering, som din reflekterande omvårdnadsuppsats kommer att baseras på.


Beskriv vad som hände, vem som var inblandad i fallet, varför det imponerade på dig osv. Det är färdigheter som varje sjuksköterska borde ha. Skriv en personlig uppsats. Fortsätt nu med att beskriva dina känslor. Följ dessa tre frågor: Hur kände du dig i den situationen? Vad var dina handlingar, handlingar av annan personal? Var noga med att berätta hur mycket du bryr dig om det som hände. Utvärdera händelsen. Ett annat steg i att skriva den reflekterande omvårdnadsuppsatsen är en utvärdering av din erfarenhet. Varför tror du att det är en värdefull upplevelse för dig? Hur bidrog det till din personliga och professionella utveckling?


Självutveckling är bland de viktigaste aspekterna av professionalism för en sjuksköterska. Och du får inte glömma att visa att du har denna förmåga. Välj rätt fokus. Detta är en strategi som du också kan följa när du skriver din omvårdnadsuppsats. Se till att berättelsen fokuserar på dig istället för andra sjuksköterskor eller patienter. Det är din uppsats, så se till att skriva om din personliga upplevelse. Du måste berätta för läsaren om alla lärdomar du har lärt dig och förklara hur det hjälpte dig att komma fram till ett beslut att bli sjuksköterska. Tillåt dig själv att fantisera. Berätta vilka andra åtgärder du kan vidta och om du skulle upprepa dem om du ska möta samma situation.


Skriv en förklaring. Först måste du förklara hur du har kommit fram till beslutet att bli sjuksköterska. Finns det någon som påverkat ditt beslut? Du behöver berätta om din erfarenhet inom omvårdnadsområdet. Det här är ett jobb där du behöver åtminstone lite bakgrundserfarenhet. Om du aldrig har sett en spruta i ditt liv, kommer din omvårdnadsuppsats knappast att övertyga någon. Så gör ett personligt uttalande.

No comments:

Post a Comment