Wednesday, March 16, 2022

Argumenterande uppsats för dödsstraff

Argumenterande uppsats för dödsstraff



Det finns mycket få bevis för att du är oskyldig men ändå avlivas genom en dödlig injektion. Vänligen försök igen senare. phuong phap hoc tieng anh hieu qua. I mer än 50 år har ingen i USA avrättats Att döda en mördare kommer inte att föra tillbaka de mördade, argumenterande uppsats för dödsstraff. Vad definierar inhumant, psykotiskt eller barbariskt?





Dödsstraff



Dödsstraffet är det ultimata straffet. Det finns inget hårdare straff än själva döden. För närvarande tillämpar femtioåtta nationer dödsstraff. Vår nation, USA, är en av de femtioåtta nationer som tillämpar dödsstraffet. För närvarande kommer USA bara att använda dödsstraff om man begår första gradens mord. Individer som tror på dödsstraff tror att dödsstraff kommer att avskräcka mördare. I det här dokumentet kommer jag att hävda att dödsstraffet inte avskräcker brottslingar och att USA bör förbjuda denna praxis.


Innan jag argumenterar, jag argumenterande uppsats för dödsstraff vill ge lite bakgrundsinformation om dödsstraffet till läsarna. Idén om dödsstraff togs över från Storbritannien, när grundarna deklarerade självständighet. Våra förfäder älskade idén om dödsstraff, eftersom det var en vanlig del av livet. Européer dömde dödsstraff för olika brott. Den första registrerade avrättningen i Amerika inträffade i Jamestown, en man vid namn George Kendall avrättades för förräderi. Under de tidigare kolonialdagarna varierade lagarna om dödsstraff område till område. Under artonhundratalet, döden argumenterande uppsats för dödsstraff förändrats dramatiskt, argumenterande uppsats för dödsstraff.


Runt den här tiden började dödsstraffet tappa i popularitet. Stater begick inte längre offentliga avrättningar. Alla avrättningar skedde privat. Pennsylvania var den första staten att argumenterande uppsats för dödsstraff denna trend. Så småningom avskaffade vissa stater dödsstraffet tillsammans. I nuvarande tid verkställer inte längre dödsstraffet i fjorton av femtio stater. Dessa stater är Alaska, Hawaii, Iowa, Maine, Massachusetts, Michigan, Minnesota, North Dakota, argumenterande uppsats för dödsstraff, New Jersey, New Mexico, New York, Rhone Island, Vermont, West Virginia och Wisconsin.


Dessutom gick en rad mål om dödsstraff till Högsta domstolen. Många försökte hävda att dödsstraffet bröt mot det åttonde tillägget och att dödsstraff är grymt och ovanligt. InFurman v. Georgien satte framgångsrikt ett tillfälligt slut på dödsstraffet i tio år. Så småningom återinfördes dödsstraffet med avrättningen av Gary Gillmore den 17 januari. Från och med idag utövar USA fortfarande dödsstraff. Det finns dock begränsningar. Till exempel kan regeringen inte avrätta mentalt handikappade och är inte tänkt att avrätta ungdomar.


USA har för närvarande sex sätt att avrätta, dödlig injektion, elstötning, dödlig gas, en skjutningsgrupp och hängning. Metoderna kommer att variera från stat till stat. Även om USA fortfarande tillämpar dödsstraff, minskar avrättningarna, jämfört med tidigare, enligt statistik. De som är för dödsstraff argumenterande uppsats för dödsstraff att dödsstraffet kommer att fungera avskräckande och är det enda sättet för vedergällning mot mördare, argumenterande uppsats för dödsstraff. Båda frågorna är mycket diskutabla och har varit föremål för kritik. Bestraffning som avskräckande effekt har varit ett mål i evigheter.


Detta koncept fungerar, men det bör inte tillämpas på alla kriminella, enligt min mening. Pro dödsstraff individer hävdar att det är ett effektivt avskräckande av brottslingar. Vi tror att detta delvis har skett på grund av den starka signal som dödsstraffet skickade till våldsamma brottslingar och mördare. Det finns en enorm mängd motstridiga bevis från liknande studier gjorda för närvarande och tidigare. Retribution har också varit ett mål för straff. Om en mördare avlivas logiskt sett skulle det inte bli fler mord. Det amerikanska samhället verkar gynna vedergällning. Öga för öga har varit en lag i evigheter.


Om inte den balansen återställs, viker samhället under för en våldsregel. Till exempel, om landet straffar en för att ha dödat, vad ger landet rätten att döda? Jeffrey Fagan från Columbia University beskriver många allvarliga fel i nya avskräckningsstudier, inklusive felaktiga statistiska analyser och saknade data och variabler som är nödvändiga för att ge en fullständig bild av det straffrättsliga systemet. Dessa brister och utelämnanden i en samling vetenskapliga bevis gör den opålitlig som grund för lag eller policy som genererar beslut på liv och död. De som hävdar att dödsstraffet är ett effektivt avskräckande medel misslyckas med att lägga fram avgörande bevis, därför bör vi som kritiker avfärda påståendet att dödsstraffet fungerar som avskräckande.


Dessutom verkar många studier motbevisa teorin att dödsstraff är ett bra avskräckande medel mot våldsbrott och mord. Enligt Death Penalty Information Center har delstater utan dödsstraff haft lägre mordfrekvens. Faktum är att under det första året som New York avskaffade dödsstraffet såg de en minskning av antalet mord med fyra procent. Anledningen till att dödsstraff inte tjänar argumenterande uppsats för dödsstraff avskräckande är att lagöverträdarna inte tror att de kommer att gripas.


Avskräckning är en psykologisk process. Därför, om en lagöverträdare inte tror att en verklig risk föreligger, kommer det inte att finnas någon avskräckning. Dödsstraffet som vedergällning är inte längre vettigt i vårt nuvarande samhälle. Genom att avrätta en förövare skickar vår regering subliminala meddelanden om mord. Poängen med dödsstraff är för att USA:s regering vill uttrycka att dödande är ett oacceptabelt brott. Genom att döda en förövare motsäger regeringen sig själv. Dessutom kan dödsstraffet ses som argumenterande uppsats för dödsstraff. Vi tar helt enkelt öga för öga. Två fel kommer inte att göra ett rätt. Att döda en mördare kommer inte att föra tillbaka den mördade.


På 2000-talet borde våra brottslagar nu återspegla en högre standard än öga för öga. I nuvarande tider kan dödsstraff inte längre hävdas som en effektiv form av vedergällning, argumenterande uppsats för dödsstraff. Det finns enorma förseningar när det gäller att genomföra avrättningarna av en intern. Statistik visar att det är över åtta års väntan innan en avrättning kan ske. Argumenterande uppsats för dödsstraff Faktum är att de flesta dödsdömda dör av ålderdom innan de avrättades. Sedan dess har bara tretton fångar avrättats, argumenterande uppsats för dödsstraff. Om trenden fortsätter, det argumenterande uppsats för dödsstraff innebär att de flesta av fångarna skulle dö av naturliga orsaker innan deras avrättningsstraff kan verkställas.


De som hävdar dödsstraffet som vedergällning tar inte hänsyn till avrättningsprocessen i vårt straffrättssystem. Överklagande behövs i det amerikanska straffrättssystemet eftersom processen är utformad för att skydda mot mänskliga fel. Ett genomsnittligt överklagande kan ta över tio år. Det finns helt enkelt inte tillräckligt argumenterande uppsats för dödsstraff att svara på alla ärendegranskningar. Till exempel får USA:s högsta domstol tusentals ärendegranskningar årligen, men eftersom det bara finns nio domare i högsta domstolen, granskas bara en handfull fall. Av dessa skäl kan dödsstraffet inte hävdas som en effektiv form av vedergällning. Eftersom dödsstraffet inte längre är ett påverkat straff, tänkte jag att vi avskaffar praxis i USA.


Många var framgångsrika i att tillfälligt avskaffa dödsstraffet, men de flesta stater återinförde dödsstraffet efter domstolsprövning. Den mest aktuella frågan om avskaffandet av dödsstraffet var Baze v. Baze V. Rees, var en attack mot avrättningsprocessen, speciellt dödliga injektioner. Baze hävdar att dödliga injektioner är en argumenterande uppsats för dödsstraff av grymt och ovanligt straff och gick emot grundlagen. Den debatten misslyckades till slut, eftersom domarna dömde till förmån för dödsstraff. Rees var ett bra försök att avskaffa dödsstraffet, men misslyckades till slut eftersom de attackerade processen och inte problemet.


Dessutom misslyckas Baze med att visa några solida bevis för att dödliga injektioner kan orsaka smärta. För att framgångsrikt avskaffa dödsstraffet i USA skulle man behöva väcka talan till USA:s högsta domstol, argumenterande uppsats för dödsstraff. Man skulle behöva lämna in en stämningsansökan, argumenterande uppsats för dödsstraff, mandamus, eller förbud. Dessutom kan man överklaga dödsstraffet. Om fallet valdes ut skulle man behöva hävda att dödsstraff inte längre är en form av rättvisa. Nyckeln till att vinna det här fallet, enligt min mening, är att lägga fram solida och avgörande bevis. Visa de nio domarna att dödsstraff är ett slöseri med resurser och författningsstridigt. Vissa kanske kritiserar att genom att avskaffa dödsstraffet kommer brottsligheten att öka.


Studier har redan visat att dödsstraffet inte kommer att avskräcka brottslingar. För närvarande finns det inga solida bevis som bevisar att dödsstraffet kommer att avskräcka brottslingar; men det finns bevis som visar att stater utan dödsstraff har en lägre mordfrekvens än stater med dödsstraff. Avgörande bevis som faktum borde skingra all kritik angående dödsstraffet och mordfrekvensen. Dödsstraffet borde avskaffas. De där argumenterande uppsats för dödsstraff tror på dödsstraff, misslyckades med att göra sin talan. Det finns inga avgörande bevis som stöder deras påståenden. Det finns dock bevis för att dödsstraffet misslyckas.





hur man gör ett examensarbete för en uppsats



Sammanfattningsvis finns det ett antal skäl till varför dödsstraffet är ett ineffektivt och föråldrat straffmedel. Det har visat sig att rättssystemet är ineffektivt när det gäller att fånga och döma skyldiga till ett brott, till den grad att det finns för stor risk att döma oskyldiga män för att göra dödsstraff till ett alternativ. Den allmänna opinionen och internationell lag är på den nivå där dödsstraffet skulle kunna avskaffas på federal nivå utan en betydande nivå av motreaktion. Med dessa saker i åtanke är det ett förnuftigt drag att avskaffa dödsstraffet, vilket sparar både pengar och liv på lång sikt.


Amnesty International. Fakta om dödsstraff" Amnesty International USA. 10 augusti Garland, D. Amerikas dödsstraff: mellan förflutna och nutid. New York: New York University Press, Print Newport, F. Vi accepterar provpapper från studenter via inlämningsformuläret. Om den här uppsatsen tillhör dig och du inte längre vill att vi ska visa den kan du göra anspråk på den så tar vi bort den. Fyll bara i formuläret för begäran om borttagning med alla nödvändiga detaljer, såsom sidplats och viss verifiering av att du är en sann ägare. Observera att vi inte kan garantera att ogrundade anspråk kommer att uppfyllas. Obs: det här exemplet tillhandahålls av en student som du, använd det endast som en vägledning.


ID Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover. FÅ TILLGÅNG NU. E-post för lösenordsåterställning har skickats till e-post. HIRE WRITER PREMIUM DATABAS Logga in. ATHYR skribent PREMIUM DATABAS. Typ av papper. Uppsatsämnen. Pedagogiska verktyg. Vilka vi är Kontakta oss Våra författare Honor Code WowEssays Recensioner Blogg Våra tjänster. BESTÄLL PAPPER SÅ HÄR. Premiumprovdatabas Få tillgång till över 1 MILJON prover med WowEssays Premium! LÄS MER. Verk citerade Amnesty International.


Dödsstraff. Dödsdömda. New York. Förenta staterna. Citera denna sida Välj citera format: APA MLA Harvard Vancouver Chicago ASA IEEE AMA. Åtkomst 07 januari Gratis Argumentative Essay On The Death Penalty: Argumentative Speech. Februari Åtkomst 7 januari, Hämtad 7 januari, com, feb Gratis uppsatsexempel - WowEssays. Publicerad 10 februari, Dela med vänner med:. Begäran om borttagning. BEGÄR BORTTAGNING. Färdiga uppsatser: Den här uppsatsen är skapad av en författare med ID Om du vill att din uppsats ska vara: Väl undersökt, faktagranskad och korrekt Original, färsk, baserad på aktuella data Välskriven och oklanderligt formaterad. Anställ denna författare. Beräkna pris och beställ en uppsats.


Akademisk nivå High school College University PhD. Deadline 3 timmar 6 timmar 12 timmar 24 timmar 2 dagar 3 dagar 7 dagar 14 dagar 20 dagar. Beställ nu. Skicka in dina gamla papper till vår uppsatsdatabas och hjälp medstudenter att lära av exempel. Detta är din chans att betala framåt! Skicka in ditt papper. Kan inte hitta ett gratisprov som matchar dina krav? Prenumerera på WowEssays Premium och få tillgång till över 1 MILJON högkvalitativa nedladdningsbara prover FÅ TILLGÅNG NU. Våra tjänster. Skriv mitt papper för mig Köp anpassade uppsatser Gör mitt forskningsuppsats för mig Personligt uttalande Hjälpare Billiga forskningsuppsatser Anpassade forskningsuppsatser Skriva terminsuppsatser till salu Online College Paper Writing Service Betala för uppsatser online Köp College Papers Custom College Papers Alfabetisk beställningsverktyg Hjälp mig skriva min Uppgift Gör mina kurser Online Akademisk uppsatssamling Revidera min uppsats Köpa en avhandling Professionell avhandlingsförfattare Skriv min rapport åt mig Köp ett tal Hjälp mig att skriva en dikt Visa alla.


Relaterade uppsatser. Intagna får först en stor dos bedövningsmedel så att de inte känner någon smärta Bosner; detta bevisar att processen görs så human som möjligt så att internerna inte lider fysiskt. Även om frågan om moral är mycket personlig för många människor är det viktigt att se fakta och inse att dödsstraff tar hänsyn till moral och därför utförs på bästa möjliga sätt. Det åttonde tillägget till USA:s konstitution förhindrar grymma och ovanliga straff.


Många motståndare till dödsstraff säger att avrättning är grymt och ovanligt straff och därför bryter mot grundlagen. Som nämnts tidigare behandlas mottagaren av dödsstraffet humant och torteras inte på något sätt, form eller form. Efter att bedövningen har administrerats känner personen ingen smärta; den enda delen av processen som kan anses vara smärtsam är när IV sätts in, men det görs på sjukhus dagligen och ingen kallar det grundlagsstridigt. Högsta domstolen har vid upprepade tillfällen fastställt dödsstraffet som konstitutionellt i fall de har presiderat över. I fallet Furman v. Högsta domstolen har inte funnit att dödsstraffet är grundlagsstridigt, och därför är detta argument för avskaffande ogiltigt.


Ett annat argument som framförs av dödsstraffavskaffare är möjligheten att avrätta en oskyldig person. Många människor som hävdar detta överskattar hur ofta detta händer, det är en extremt sällsynt händelse och har inte hänt sedan dödsstraffet återinfördes i Steven D. Stewart, åklagaren för Clark County Indiana, tillbakavisar mycket effektivt detta argument:. Misstag kommer att göras i alla system som förlitar sig på mänskliga vittnesmål för bevis. Vi bör vara vaksamma för att avslöja och undvika sådana misstag. Vårt rättssystem kräver med rätta en högre standard för dödsstraff. Stewart påpekar att fall av dödsstraff håller en mycket högre standard. En korrekt process i dessa fall tar mycket längre tid så att domstolen kan vara helt säker på att personen är skyldig innan den döms till verkställighet.


Detta hjälper till att eliminera eventuella fel som kan leda till att fel person avrättas. Han påpekar också att även om det finns en liten möjlighet att misstag kan göras, betyder det inte att dödsstraffet bör avskaffas. Om allt som hade potential för skadliga misstag förbjöds, skulle samhället vara extremt lamslaget. Det är sant att det finns oproportionerlighet när det gäller de raser och klasser som oftast får dödsstraff. Det har bevisats att minoriteter och de med lägre inkomstnivåer är överrepresenterade på dödscell.


Detta beror inte på diskriminering; detta beror på den högre takten med vilken dessa grupper begår brott ProCon. Det har hävdats att fattigdom föder kriminalitet; om detta är sant är det logiskt att de med lägre inkomstnivå oftare skulle dömas till avrättning än de med högre inkomstnivåer ProCon. Det har också bevisats att minoriteter är oproportionerligt fattiga, och därför skulle de också vara mer benägna att få dödsstraff. Ernest van den Haag sa det bäst:. Skuld är personligt. Den enda relevanta frågan är: förtjänar den som ska avrättas straffet? Huruvida andra förtjänade samma straff, oavsett ekonomisk eller rasgrupp, har undvikit avrättning är irrelevant.


Det spelar ingen roll vilken ras eller ekonomisk status en person är, om han är skyldig måste han få lämpligt straff, vilket i vissa fall kan vara dödsstraffet. Dödsstraff kan vara ett svårt ämne att närma sig eftersom människor tenderar att ha extrema åsikter om det. Dödsstraffet är en tillgång för samhället; det avskräcker potentiella brottslingar samt tjänar straff till brottslingar och är inte på något sätt omoraliskt. Argumenten mot dödsstraff håller ofta inte vid en närmare granskning. Det är viktigt att nationen är enad i denna fråga, snarare än att vissa stater använder dödsstraff medan andra inte. Dödsstraffet kan vara ett extremt användbart verktyg för att döma brottslingar som har begått några av de värsta brotten som samhället känner till.


Det är absolut nödvändigt att vi börjar anta lagstiftning som gör dödsstraff lagligt i hela USA så att rättvisa kan skipas ordentligt. Bosner, Kevin. Budziszewski, J. Augusti Dödsstraff läroplaner för gymnasiet. Informationscenter för dödsstraff. Green, Melissa S. Lowe, Wesley. Det här inlägget postades onsdagen den 24 april kl. 12.00 och är arkiverat under Okategoriserade. Du kan följa alla kommentarer till detta inlägg via RSS 2. Du kan lämna en kommentar eller trackback från din egen sida. Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar. Shannon Rafferty E-Portfolio Hem Inlägg. Dödsstraff övertygande uppsats Den här uppgiften instruerade eleverna att skriva en övertygande uppsats som argumenterar för en specifik synpunkt eller en specifik åtgärd som ska vidtas i en samhällsfråga.


org Stewart påpekar att fall av dödsstraff hålls till en mycket högre standard. org Det spelar ingen roll vilken ras eller ekonomisk status en person är, om han är skyldig måste han få lämpligt straff, vilket i vissa fall kan vara dödsstraffet. Verk Citerad Bosner, Kevin. 10 juli kl. bästa cashback-webbplatsen. 23 mars kl. bästa cashback-webbplatsen ´íÎó£ºÄúËùÇëÇóµÄÍøÖ·£¨URL£©ÎÞ·¨»ñÈ¡. 1 mars, kl. netto dödsstraff övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. attackstrategi th5 vs th6. 5 januari, kl. attackstrategi th5 vs th6 Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. provuppsatser. 1 december, kl. exempeluppsatser Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj.


marvel champions hacka. 18 oktober kl. marvel champions hacka dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. Ladda ner Score Hero Hack. 19 augusti, kl. Score Hero Hack Ladda ner Death Penalty Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. larvstartare. 20 juli, kl. caterpillar starter Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. byggprodukt. 7 juli, kl. byggprodukt Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. Gratis Android-hack. 1 juli, kl. Gratis Android-hack Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj.


Deadwalk The Last War Hack Tool Ladda ner. 30 juni kl. Deadwalk The Last War Hack Tool Ladda ner Death Penalty Persuasive Essay Shannon Rafferty E-Portfolio. skriva min uppsats australien. skriv min uppsats australien Dödsstraff Övertygande uppsats Shannon Rafferty E-Portfolio. Battle beach hacka för Android. 26 juni kl. battle beach hack android Death Penalty Övertygande uppsats Shannon Rafferty E-Portfolio. witcher 3 fusk keygen. 14 juni kl. Witcher 3 fusk nyckelgen Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. 10 juni kl. com Dödsstraff övertygande essä Shannon Rafferty E-portfölj. League Of Legends Hack Ip.


9 juni, kl. League Of Legends Hack Ip Dödsstraff Övertygande essä Shannon Rafferty E-Portfolio. pharos ostia 7 6 användarmanual. 2 juni, kl.

No comments:

Post a Comment