Monday, March 21, 2022

Uppsats om kvinnligt fostermord

Uppsats om kvinnligt fostermord



Upptäckt av sex före födseln genom att missbruka medicinsk teknik anses vara olagligt i Indien. I Indien blir kvinnligt fostermord allt vanligare. Den främsta orsaken till kvinnligt fostermord är att ett pojkebarn föredrar i det äldre indiska samhället enligt ledning av husets vicekansler, kvinnligt fostermordsuppsats är mest män, kvinnligt fostermordsuppsats. Välkommen och fortsätt läsa. Min bror föreslog att jag kanske skulle gilla den här bloggen. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





Läsarinteraktioner



Essä om kvinnlig fosterbekämpning: Att avbryta eller avsluta kvinnliga foster i livmodern innan dess tillväxt och utveckling kallas kvinnligt fostermedel. Indien har alltid varit ett mansdominerat samhälle med större kvinnligt fostermordsuppsats för söner och inte döttrar. Detta tankesätt, särskilt bland de outbildade massorna, har lett till dödandet av kvinnliga foster. Upptäckt av sex före födseln genom att missbruka medicinsk teknik anses vara olagligt i Indien. Kvinnligt fostermord är en betydande faktor för den sjunkande könskvoten i vårt land. Har någonsin undrat hur världen skulle se ut utan tjejer och kvinnor? Vad ger dessa galna människor rätten att ta liv och döda oskyldiga barn redan innan de föds bara på grund av sitt kön?


Vi måste skydda flickbarnet och låta dem leva ett liv i värdighet, lika möjligheter och frihet. Som en medicinsk term är feticid förstörelsen av ett foster i själva moderns livmoder, kvinnligt fostermordsuppsats. Den sexselektiva aborten är inte alls stödjande. Sydasiatiska länder som Indien, kvinnligt fostermordsuppsats, Pakistan, Kina och Tibet är de framstående registrerarna av kvinnliga feticider. Ekonomiska faktorer: Många föräldrar som förväntar sig ett flickbarn väljer att göra abort på grund av de inblandade ekonomiska faktorerna. Socio-rituella faktorer: Döttrar uppfattas också som en skam i det indiska samhället eftersom föräldrarna måste behålla en status i samhället.


En typisk traditionell indisk familj önskar att deras efternamn fortsätter, vilket enligt dem bara kan göras genom en son. Tekniska faktorer: De tekniska faktorerna som är ansvariga för det stigande antalet kvinnliga fosterfall är den lönsamma tillgången på ultraljudsmaskiner som kan upptäcka kvinnligt fostermordsuppsats av fostret i själva livmodern. Regeringen och enskilda institutioner gör sitt bästa för att hantera detta hot, kvinnligt fostermordsuppsats. Här är några vanliga kvinnligt fostermordsuppsats implementerad av Indiens och Kinas regeringar Men trots så många initiativ säger den rådande obalansen i könsförhållandet mellan flickor och pojkar att det har funnits vissa nackdelar med genomförandet och genomförandet av sådana åtgärder.


Svag brottsbekämpning och enkel tillgång till ultraljud lyckas inte stävja denna praxis. Läsarinteraktioner Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till sekundär meny Hoppa till primär sidofält HEM UPSC State Civil Services Indian Polity Notes Essä för UPSC SCERT läroböcker NCERT-böcker NCERT-böcker för klass 1 NCERT-böcker för klass 2 NCERT-böcker för klass 3 NCERT-böcker för klass 4 NCERT-böcker för Klass 5 NCERT-böcker för klass 6 NCERT-böcker för Uppsats om kvinnligt fostermord 7 NCERT-böcker för klass 8 NCERT-böcker för klass 9 NCERT-böcker för klass Innehållsförteckning, kvinnligt fostermordsuppsats. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





vänlighet uppsats



Föräldrarna förstår att sonen tjänar pengar till dem hela sitt liv och tar hand om sina föräldrar, men flickorna kommer att gifta sig en dag och gå bort. Föräldrar och morföräldrar förstår deras respekt för att vara en pojke i familjen samtidigt som de skäms över att ha en dotter. För att föda ett manligt barn utsätts den nya bruden i familjen för att tvinga fram könsbestämning och missfall för flickan. I samhället är analfabetism, osäkerhet och fattigdom bland människor den främsta orsaken till bördan för flickor. Enligt uppgifterna har det visat sig att förhållandet mellan män och kvinnor är Kvinnligt feticid startades i s med införandet av billig ultraljudsteknik i Indien.


Ultraljudsteknik avancerade i Indien i , även om dess spridning var långsam, men blev utbredd i s. Det uppskattas att sedan s har mer än 10 miljoner kvinnliga foster fått missfall på grund av att de var flickor. Tidigare trodde folk att manliga barn är bättre eftersom de kommer att tillhandahålla manuellt arbete tillsammans med att leda familjens härkomst i framtiden. För att hantera sexselektiva aborter bör det finnas en hög medvetenhet hos allmänheten. Nya medvetenhetsprogram som Beti Bachao Beti Padhao, eller Save the Girls Campaign, etc. har gjorts om flickbarnets rättigheter. Läs också: 1. Kärleksäktenskap vs arrangerat äktenskap Essä 2. Min familjessä.


Enligt familjens önskemål, om en flicka föds i en pojkes plats, utförs testet och hennes foster dödas. Den vanliga orsaken bakom abort är en oplanerad graviditet, men familjer planerar kvinnligt fostermord, det är en gammal praxis i det indiska samhället att aldrig döda en oönskad flicka. Folk tror att pojkar är nyckeln till att fortsätta sin släktlinje, även om de inte förstår det enklaste att flickor är anledningen till att föda en ny varelse i världen, inte pojkar. Det finns en betydande könsskillnad när det gäller födseln av flickor och pojkar eftersom när ett manligt barn föds, aborterar inte folk det, men när ett flickbarn föds, aborterar de barnet, och detta har blivit en stor fråga om könsskillnader. Enligt källor finns det ungefär honor för varje pojke.


Som ett resultat är det mer sannolikt att individer föder en man än en flicka. Dessa övertygelser leder till att flickbarnet aborteras. Som ett resultat av denna handling tror människor att kvinnor är en börda för sina familjer. Denna lagstiftning implementeras mestadels i de norra och västra delarna av Indien, såsom Rajasthan och andra stater, där ekonomin är svag och fattigdomen hög. För när en kvinna gifter sig ansluter hon sig till en annan familj och kan inte försörja sin familj, medan män som är uppfostrade kan försörja sin familj.


Flickor får inte den utbildning de behöver och hålls ständigt under uppsikt av killar. Den indiska regeringen har genomfört många reformer tidigare. Nu behandlas en pojke och en flicka lika, utan någon könsskillnad. Alla förmåner som en kille får från skolan har också getts till tjejer, och allt har gjorts lika för båda. Han har etablerat ett fantastiskt initiativ för kvinnlig utbildning som heter Beti Padhao. Kvinnor bör behandlas lika som män, och jämställdhet bör upprätthållas i alla nationer. Upptäckt av sex före födseln genom att missbruka medicinsk teknik anses vara olagligt i Indien. Kvinnligt fostermord är en betydande faktor för den sjunkande könskvoten i vårt land.


Har någonsin undrat hur världen skulle se ut utan tjejer och kvinnor? Vad ger dessa galna människor rätten att ta liv och döda oskyldiga barn redan innan de föds bara på grund av sitt kön? Vi måste skydda flickbarnet och låta dem leva ett liv i värdighet, lika möjligheter och frihet. Som en medicinsk term är feticid förstörelsen av ett foster i själva moderns livmoder. Den sexselektiva aborten är inte alls stödjande.

No comments:

Post a Comment