Tuesday, February 15, 2022

Uppsats om barnarbete

Uppsats om barnarbete



Beti Bachao Beti Padhao uppsats 2, barnarbete uppsats. Sådana konsekventa hot håller barnen i ett skrämmande sinnestillstånd hela tiden. Det är en skamlig praxis och frodas mer i utvecklingsländer och underutvecklade länder. Cookien används för att lagra användarens samtycke för cookies i kategorin "Övrigt. Till exempel fanns det asätare och skriftlärare i bomullsfabrikerna:.





INFORMATION



Har du ofta stött på små barn som arbetar i verkstäder eller på små restauranger för att försörja sig? Vilken synd det är att se sådana barn arbeta när de egentligen borde vara i skolan med fokus på studierna? Faktum är att det är olagligt i Indien att få ett barn under år att arbeta för sitt uppehälle. För att få en student att förstå vad barnarbete är och vilka negativa effekter det har på samhället, har vi skrivit korta uppsatser såväl som långa uppsatser som passar elever i alla klasser och åldrar. Du kommer att finna dem till hjälp för att inte bara förstå barnarbete utan också för dina tentor.


Innehåll Lista över uppsatser om barnarbete i engelska uppsats barnarbete uppsats Barnarbete — Essay 1 Words Essay on Child Labor — Essay 2 Words Essay on Child Labor — Essay 3 Words Essay on Child Labor — Essay 4 Words Essay on Child Labor — Essay 5 Words Essay on Child Labor — Uppsats om barnarbete 6 Words Essay on Child Labor — Essay 7 Words Essay on Child Labor — Essay 8 Words. Barnarbete innebär att ge barnen mödosamt arbete som påverkar deras fysiska och mentala utveckling och att utnyttja deras potential att växa barnarbete uppsats med värdighet. UNICEF visar att ungefär åldersgränsen för dessa barn varierar mellan 5 och 14 år. Därför bör samhällets tänkesätt ändras för att betona att barn måste gå i skolan och vuxna bör sysselsättas.


Regeringen borde stifta strängare lagar för att utrota barnarbete. Icke-statliga organisationer bör slå in på dessa vägar och ge dessa barn en ljusare framtid. Allt arbete som tar bort ett barns värdighet, potential och viktigast av allt barndomen kallas barnarbete. Barnarbete har ofta förknippats med arbete som är skadligt för barnets fysiska såväl som mentala utveckling. Tyvärr rapporteras flest fall av barnarbete i världen från Indien varje år, barnarbete uppsats. Men vad har så småningom fått oss att anta denna annars respektlösa praxis? Brist på social trygghet, hunger och fattigdom är de grundläggande drivkrafterna för barnarbete.


Den växande klyftan mellan de rika och fattiga människorna, privatiseringen av grundläggande organisationer och de nyliberala monetära strategierna är orsaker till att betydande delar av befolkningen står utan verksamhet och barnarbete uppsats väsentliga behov. Detta antagonistiskt påverkar barn mer än vissa andra åldersgrupper. En betydande oro är att det verkliga antalet barnarbetare inte särskiljs. Lagar som är avsedda att skydda ungdomar från osäkert arbete är ineffektiva och verkställs inte korrekt. Avskaffande av fattigdom, avskaffande av handel med barn och obligatorisk och gratis utbildning kan bidra till att minska frågan om barnarbete. Strikt implementering av arbetslagar är dessutom ett grundläggande krav med slutmålet att motverka missbruk från organisationer.


Ändringar i den nuvarande barnarbetslagstiftningen krävs för att faktiskt ta kontroll över situationen. Grunden för åldern på fjorton år bör utökas till ungefär arton. Då kan bara vi sätta stopp för de ständiga trakasserierna som våra barn möter och hjälpa dem att få en ljus framtid, inte bara för sig själva för nationen som helhet. Barnarbete är en social fråga i Indien och utomlands där barn utnyttjas av organiserade och oorganiserade industrisektorer. Frågan om barnarbete är ganska framträdande i dominerande länder som Indien där familjer som tillhör fattiga eller svagare delar tvingar sina barn att arbeta för att tjäna istället för att utbilda dem. Sådana barn är ett lätt byte för industrier som alltid letar efter billig arbetskraft. Det uppskattas att omkring miljoner barn i Indien är engagerade i barnarbete uppsats typ av industriarbete.


Av det totala antalet barn som arbetar i branschen. Child Labour Act i Indien infördes för 10 år sedan för att skydda barnens rättigheter. Tyvärr, även efter ett registrerat antal barnarbete i olika branscher, har det inte rapporterats ett enda fall av utnyttjande av barn eller illegalt barnarbete. Det finns inget forum på plats för att skydda deras rättigheter och avslöja exploatörerna. Barnarbete är ett brott mot mänskligheten eftersom barn under 18 år tvingas arbeta inom kolindustri, konstruktion, fyrverkerier och mer, barnarbete uppsats. De tvingas arbeta som hemhjälp, tegelugnsarbetare och budvältar mot sina förmågor och utan att söka deras samtycke.


Det är tråkigt att veta att landet där barn betraktas som framtiden tvingas arbeta för pengar. Ett annat häpnadsväckande faktum är att barn barnarbete uppsats till de välbärgade barnarbete uppsats tar jobb i branscher av spänning och för att tjäna extra pengar. Kort sagt, kulturella och ekonomiska faktorer samverkar i Indien för att uppmuntra barn att arbeta. Frågan om barnarbete kan hanteras först efter att man förstår den verkliga orsaken bakom barn som arbetar i industrin. Barnen bör uppmuntras att tala för sig själva och säga nej till barnarbete. Barnarbete är ett viktigt ämne som diskuteras som en allvarlig samhällsfråga runt om barnarbete uppsats värld.


Att hålla samhället medvetet om denna fråga kommer att hjälpa till att undvika att sådan olaglig och omänsklig aktivitet förstör många barns liv. Barnarbete är något som ersätter de normala aktiviteter ett barn, som utbildning, lek, etc. Åldersgränsen är begränsad till fjorton år eller till och med sjutton år vid farliga arbeten, barnarbete uppsats. Barn kan tvingas utföra barnarbete på grund av fattigdom och ekonomiska problem i familjen, barnarbete uppsats. Många ägare accepterar barnarbete eftersom de bara behöver en mindre summa som lön eller till och med vissa accepterar icke-monetära jobb också.


Barn tvingas ofta göra så hårda jobb av sina oansvariga föräldrar. De skickar sina barn för hushållsarbete för pengarna såväl som för mat de får genom dessa arbeten. Dessa krävande verk förstör ofta barndomen och ger ett svårare sätt att leva för barnet. Föräldrar tillåter sina barn för sådana jobb på grund av bristande medvetenhet också. När de är för fattiga för att ta antagning i skolor och bristen på bra skolor i deras ort kan också leda till sådana aktiviteter. Inte alla former av jobb som utförs av barn betraktas som barnarbete, men det finns några saker att notera när du kategoriserar dem.


Huruvida det utförda jobbet mentalt, moraliskt, fysiskt och socialt påverkar barnet på ett farligt sätt? Påverkar det utförda jobbet deras utbildning och andra barndomsaktiviteter som att leka? Detta är egenskaperna hos barnarbete. På extrema sätt finns det ägare som behandlar barn som slavar och skiljer dem från sina familjer för att göra så hårda jobb. Oavsett vilket jobb som utförs beror barnarbete på åldern på det inblandade barnet, typ av aktivitet och arbetstimmar de utför per dag. Som en slutsats är det meningen att barn ska njuta av sin barndom och bör tillåtas att utbilda sig i tidiga åldrar.


Det finns många system som införts av regeringen för att minska sådant barnarbete som att tillhandahålla gratis utbildning och vidta stränga åtgärder mot dem som främjar barnarbete. Barnarbete är olagligt utnyttjande av barn under åldern Det är en igenkännbar barnarbete uppsats anfall, barnarbete uppsats. Indian Child Labor Prohibition and Regulation Act, och efterföljande ändring av CLPR Act förbjuder att anställa barn under åldern. Barn under 14 år bör inte ens anställas som hemhjälp. Barnarbete är en förbannelse för vilket land som helst, barnarbete uppsats.


Det är en skamlig praxis och frodas mer i utvecklingsländer och underutvecklade länder. Barnarbete är ett hett ämne i Indien bland barnarbete uppsats samhällen och politiska kretsar; fortfarande praktiseras denna sociala ondska sömlöst i vårt land, med välsignelsen av byråkrati och politiskt beskydd. Det är hög tid att utrota barnarbete från vårt samhälle och straffa de skrupelfria människor som har fortsatt med den onda praktiken. Varje nations utveckling börjar med barns välfärd. I en ålder utsmyckad av färger och spratt, vissnar de små barnen bort sin oskuld under farliga arbetsförhållanden utan barnsliga fantasier.


Vid späd ålder tar småbarnen ansvar för att mata sina familjer, och det kan finnas många anledningar som kan ha tvingat barnen att arbeta som familjeförsörjare. De strävar hårt dag och natt för att mata hela sin familj. De offrar sina liv, för sin familj även utan att känna till de personliga följderna barnarbete uppsats deras senare liv. Denna trend måste stoppas till varje pris, barnarbete uppsats. En praktisk lösning för att hålla detta sociala hot i schack är att organisera medvetenhetsprogram och införa stränga lagar som tvingar barn att inte arbeta eller anställa dem som barnarbete.


Vissa skrupelfria och skoningslösa människor utser dem på grund av billig arbetskraft, barnarbete uppsats, eftersom de inte har någon förhandlingsstyrka eller inget annat val än att ge efter för sitt öde. Föräldrar från den utsatta sektionen krävde ordentlig rådgivning och rådgivning för att få dem att förstå vikten av utbildning. Regeringen bör komma fram för att identifiera sådana familjer genom att erbjuda social trygghet utan hänsyn till rollerna och religionen, barnarbete uppsats. Regeringen bör tillhandahålla gratis internatutbildning för sådana ekonomiskt efterblivna samhällen, oavsett hänsyn. Den enda hänsynen måste vara deras ekonomiska status. Dessutom måste de befintliga lagarna som hänför sig till barnarbete ha, och om så krävs, bör en ordentlig ändring göras av Child Labour Act för att stoppa det sociala onda systemet.


Då går bara våra drömmar om ett barnarbete fritt Indien i uppfyllelse. Giriga anställda, fattigdom, dålig ekonomisk bakgrund, bristande utbildning är huvudorsaken till barnarbete, barnarbete uppsats. Det är ansvaret barnarbete uppsats regering, social organisation och samhälle för att ta itu med frågan för att hitta en permanent lösning. Barn är nationens tillgång, barnarbete uppsats. När de misslyckas, misslyckas landet, punkt. Ett av de grymmaste brotten som begås mot barnen är barnarbete där barnen tvingas arbeta i en liten ålder.


De är tvungna att tjäna som vuxna för att försörja sina familjer ekonomiskt. Som barnarbete uppsats Internationella arbetsorganisationen, barnarbete uppsats, de barn som inte har fyllt 15 år ska inte engagera sig våldsamt i någon form av arbete. Att anställa barn i arbete i tidig ålder gör att deras barndom berövas rätten till utbildning tillsammans med bristen på psykisk, fysisk och social välfärd. Enligt indianen barnarbete uppsats, barn under 14 år ska inte anlitas för något arbete på verkstäder, organisationer eller restauranger.


Deras föräldrar kan inte heller tvinga dem att göra vilket jobb som helst. Det finns många orsaker till barnarbete som förtryck av barns rättigheter, fattigdom, felaktig utbildning, begränsade regler och lagar om barnarbete, barnarbete uppsats, etc. Orsakerna till barnarbete är nästan desamma i olika länder. Den höga arbetslösheten och problemet med fattigdom i utvecklingsländerna är den främsta orsaken till barnarbete. Enligt statistiken för U. Bristen på rätt till regelbunden utbildning är en av orsakerna till barnarbete i många länder. Enligt den forskning som gjorts under året, barnarbete uppsats,nästan 76 miljoner barn har inte sett skolans ansikte.


Att bryta mot bestämmelserna om barnarbete har också gett möjligheten att utvidga detta problem i utvecklingsländer.





personliga egenskaper uppsats



Barnarbete definieras som sysselsättning av barn, ofta tillhörande åldersgruppen 5 till 17 år. I så ung ålder är barn mycket mindre krävande och kan mycket enkelt hanteras av de anställda. Av denna anledning föredrar många oorganiserade sektorer runt om i världen att arbeta med barnarbete. Det finns nästan miljoner barnarbete världen över; de flesta av dem drivs av fattigdom. Fattiga familjer som inte kan möta sina vardagliga behov av näring tvingas skicka sina barn till manuellt arbete inom olika sektorer. Barnarbete definieras som anställning av barn på ett sådant sätt att de berövar dem deras barndom, utbildning och tillväxtmöjligheter. Många oorganiserade små sektorer runt om i världen föredrar att anställa barn eftersom de är mindre krävande och lätthanterliga.


Ibland pressar barnens familjer själva barnen till barnarbete i brist på pengar eller så finner de att de inte kan mata barnen. Sådana barn lever ofta under ohygieniska och eftersatta förhållanden, utan medicinsk hjälp alls och utan möjlighet till utbildning. Barnarbete tvingar ett barn in i den onda cirkeln av nöd, analfabetism och fattigdom. Sådana barn kan inte hitta ett välrenommerat och lämpligt jobb som vuxna och betraktas ofta som socialt efterblivna. De lever ett ensamt liv i isolering och tar ofta till oönskade och oetiska medel. Med barnarbete avses anställning av barn i olika sektorer runt om i världen. Det inkluderar sektorer som gruvdrift, produktionsindustrier, jordbruk och andra oorganiserade sektorer. Barn är ofta sysselsatta inom dessa sektorer eftersom de får lägre betalt och är lätta att hantera.


Barnarbete är allmänt utövat över hela världen och berövar barnen deras barndom, utbildning och andra tillväxtmöjligheter. Barn tvingas engagera sig i farliga arbetsförhållanden för att försörja sina familjer genom att komplettera sina inkomster. De arbetar enligt ett muntligt eller skriftligt avtal mellan sin arbetsgivare och föräldrar. Ibland är det för att betala tillbaka en skuld som deras familjer tagit från arbetsgivaren. Barnarbete är vanligare i utvecklingsländer och under utvecklade länder. Fattigdom är den främsta drivkraften bakom barnarbete eftersom barnen tvingas till barnarbete av sina egna familjer för att klara sina vardagliga behov av mat och andra förnödenheter.


Det finns många strikta lagar mot barnarbete i världen och många länder inklusive Indien har normer för fängelse och böter om en person och organisation befinns vara inblandad i barnarbete. Trots alla lagar finns det fortfarande ett behov av att tvångsimplementera dem om vi vill att barnarbete ska elimineras. Begreppet används främst för att beteckna sysselsättning av barn som faller i åldersgruppen 5 — 15 år. Barnarbete berövar barnen deras barndom och ordentliga fysiska och mentala tillväxtmöjligheter. Världen över är cirka miljoner barn i åldersgruppen 5 till 17 år sysselsatta som barnarbete.


Dessa barn utsätts för att leva under dåliga hygieniska förhållanden och berövas mycket grundläggande nödvändiga bekvämligheter i livet. De får aldrig en möjlighet att gå i skolan, vilket tvingar dem in i årtionden av fattigdom och arbete. När de arbetar under dåliga hälsoförhållanden blir de också mottagliga för olika typer av sjukdomar och deras tillstånd behandlas sällan. Sådana barn utsätts också för att leva ett liv i isolering och får inte interagera socialt med människor och få vänner att leka. Sådan dålig arbetsmiljö är stressande för ett barn och resulterar ofta i flera psykiska tillstånd som depression etc. Sådana barn tenderar ofta att ta droger och andra substanser, vilket leder till ytterligare fysiska och psykiska skador.


Det finns ett behov av att strikt övervaka de sektorer som är benägna att anställa barn och utdöma hårda straff med pengar och fängelse för dem för att göra det. Att anställa barn för olika arbeten för att störa deras normala mentala, fysiska och sociala tillväxtmöjligheter kallas barnarbete. Det berövar också barnen den välbehövliga utbildningen. Det finns fem stora sektorer i Indien som sysselsätter barnen som barnarbete. De är enligt beskrivningen nedan-. Barnarbete utgör en betydande arbetskraft i den indiska klädesindustrin. Dessa industrier verkar i små ägarstyrda anläggningar som huvudsakligen drivs från hem. Tusentals barn i Delhi är anställda av klädindustrin och utsätts för högt ljud, långa arbetstider och vassa verktyg.


Denna sektor är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Det är mycket lätt att se ett barn som arbetar i dhabas, restauranger vid vägkanten, tebutiker och andra företag. Barnen är också anställda i små butiker som tjänare eller hjälpmedel. Familjeföretag föredrar att anställa barn eftersom de är lätta att hantera och kostar mindre. Tegelugnsindustrin i Indien har länge varit med om barnarbete. Ofta arbetar barnen i tegelugnar långa timmar tillsammans med sina föräldrar. Barn som arbetar i tegelugn utsätts för farliga förhållanden och utsätts för giftiga ångor och upphettade temperaturer.


Brandsektorn är en av de största arbetsgivarna för barn i Indien. Barn inom denna sektor arbetar ofta i trånga utrymmen och utsätts för farliga kemikalier och farliga ämnen, vilket utgör en risk för deras hälsa och liv. De tvingas också arbeta längre timmar under julhelgen. Jordbrukssektorn kan vara den största arbetsgivaren för barn i Indien. Barn anställs inom bomullsindustrier, sockerrörsindustrier, risfält och andra jordbruksrelaterade områden. De barn som arbetar inom jordbrukssektorerna måste arbeta längre timmar får lägre betalt och måste arbeta under ohygieniska förhållanden. Det finns ett behov av att identifiera dessa sektorer och göra nödvändiga policyer och lagar för att förhindra anställning och exploatering av barn i dessa sektorer. Barns engagemang som manuellt arbete i olika organiserade och oorganiserade sektorer kallas barnarbete.


Det berövar barnen deras utbildningsmöjligheter, möjlighet till tillväxt, umgänge och hälsa. Barnarbete är fysiskt och psykiskt skadligt för eleverna. Barnarbete har många negativa effekter på barnen. Barn som arbetar som barnarbete arbetar ofta under utmanande och livshotande förhållanden utan att någon tar hand om dem. De får mindre betalt jämfört med en vuxen som gör samma jobb; dessutom är de också undermatade. Deras arbetsgivare gör allt för att hålla dem avskilda från andra delar av världen, vilket tvingar dem att leva ett liv i isolering och arbete.


De får inte ens prata eller träffa någon. Situationer som dessa resulterar ofta i psykiska störningar som depression och leder till drogberoende och missbruk etc. Det finns några enkla steg som vi kan vidta för att stoppa barnarbete. Man bör vara medveten om barnarbetslagstiftningen i landet och måste alltid noggrant följa dem. Också genom att hålla ett öga för företag som anställer barn och genom att rapportera detsamma till de behöriga myndigheterna kommer det också att visa sig vara till hjälp för att eliminera barnarbete. En riskbedömning av arbetsplatsen för de faror den utgör för barnen ska också göras. Dessutom bör uthyrning av barn för wok omedelbart stoppas till varje pris.


En av huvudfaktorerna bakom barnarbete är fattigdom. Denna illegala verksamhet med barnarbete ökar dag för dag även efter flera regler och förordningar från regeringen för att helt förbjuda utförande av barnarbete. Barnarbete har blivit en av de största sociala frågorna i Indien som måste lösas ofta. Det är inte bara regeringens ansvar, utan det bör också lösas och tas om hand av alla föräldrar, ägare och andra sociala organisationer. Barnarbete är mycket vanligt i många utvecklingsländer på grund av den höga nivån av fattigdom och förekomsten av skolmöjligheter för barn.


Den högsta förekomsten av barnarbete är fortfarande mer än 50 procent med barn mellan 5 och 14 som arbetar i utvecklingslandet. Andelen barnarbete inom jordbrukssektorn är hög, mestadels på landsbygden och i informella stadsekonomier, där de flesta barn huvudsakligen skickas av sina föräldrar istället för att skicka dem till skolan istället för att skicka dem för att leka med vänner. Frågan om barnarbete är nu ett internationellt angelägenhet eftersom det är mycket involverat i att hämma tillväxten och utvecklingen av landet. Friska barn är den ljusa framtiden och makten i vilket land som helst och därför skadar, förstör och förstör barnarbete barns och i slutändan landets framtid.


Barnarbete är ett mänskligt brott som har blivit en förbannelse för samhället och stora frågor hindrar landets tillväxt och utveckling. Barndomen är den mest minnesvärda fasen av livet som alla har rätt att leva från födseln. Barn har all rätt att leka med vänner, gå i skolan, känna föräldrarnas kärlek och omsorg och beröra naturens skönhet. Men bara på grund av en felaktig förståelse av människor föräldrar, ägare, etc. De förstår inte att deras barn behöver kärlek och omsorg, de behöver ordentlig skolgång och lek med vänner för att växa ordentligt. Men i själva verket måste varje förälder förstå att de också har ett visst ansvar gentemot sitt land. De måste göra sina barn friska i alla aspekter för att göra landets framtid ljus.


Föräldrar bör själva ta allt ansvar från familjen och låta sina barn leva sin barndom med mycket kärlek och omsorg. Läs också ord om barnarbete. De främsta orsakerna till barnarbete över hela världen är fattigdom, föräldrar, samhälle, låga löner, arbetslöshet, dålig levnadsstandard och förståelse, social orättvisa, brist på skolor, efterblivenhet, ineffektiva lagar som direkt påverkar landets utveckling. Barnarbete innebär regelbundet arbete för barn mellan fem och fjorton år.


Barn i många utvecklingsländer tvingas arbeta hårt med mycket låg betalning för sin överlevnad. I utvecklingsländer är andelen barnarbete hög på grund av fattigdom, låg medvetenhet om utbildning och dåliga skolmöjligheter. De flesta barn i åldersgruppen 5 till 14 år visar sig vara involverade i jordbruket på landsbygden av sina föräldrar. Fattigdom och brist på utbildning är de främsta orsakerna till barnarbete i alla utvecklingsland i världen. Barn har all rätt att få ordentlig uppmärksamhet från sina föräldrar, kärlek och omsorg från sina föräldrar, ordentlig skolgång, vägledning och lek med vänner och andra glada stunder.


Barnarbete förorenar livet för många dyrbara barn varje dag. Det är en hög nivå av olaglig handling som man bör straffas för men detta sker sida vid sida på grund av ineffektiva regler och förordningar. Barn är väldigt unga, söta och oskyldiga, vilket får dem att inse saker som händer i tidig ålder. De kan inte identifiera vad som är fel och olagligt för dem, snarare än att de är glada över att få mindre pengar för sitt arbete. Omedvetet är de intresserade av att förvärva rikedom dagligen och förstöra hela deras liv och framtid. Barnarbete fortsätter att övervinnas i många länder även efter stora brott. Företagare inom industrier, gruvor, fabriker m.m. använder barnarbete i stor skala för att få mer arbete till lägre arbetskostnader. Fattiga barn löper större risk att delta i barnarbete eftersom de tvingas av föräldrar att tjäna lite pengar för att ge ekonomisk hjälp till sin familj som mycket ung istället för att få ordentlig utbildning och de måste arbeta i barndomen.


Enligt artikel 27 i Indiens konstitution kommer inget jobb att ges i någon fabrik eller gruva, under 14 år. I detta avseende har den indiska lagstiftaren också gjort bestämmelser i fabrikslagen, och barnlagen, The Child Labor Act, återspeglar initiativet från Indiens regering för att skydda barns rättigheter. Enligt artikel 65 i Indiens konstitution måste staterna tillhandahålla nödvändig och gratis utbildning för barn. Barnskydd som den viktigaste tillgången i deras land, men föräldrarnas olämpliga förståelse och fattigdom gör dem till landets svaghet snarare än att vara landets makt.


De flesta av barnen under fattigdomsgränsen tvingas utföra dagligt barnarbete även efter medvetenhetsprogram som drivs av regeringen och samhällets framtida välfärd för barnets välfärd. Barn är makten i vilken nation som helst, men vissa människor försöker ständigt förstöra den och förstöra landets framtid och tjäna små pengar genom att olagligt involvera växande barn. De leker med moralen hos oskyldiga människor och deras barn. Att skydda barn från barnarbete är ett ansvar för varje medborgare som bor i landet. Barnarbete är en socioekonomisk fråga som har pågått sedan länge och nu måste den lösas på en slutlig basis. Efter landets självständighet har olika lagar gällande barnarbete implementerats, men det har inte slutat i landet.


Barnarbete förstör barns oskuld genom att direkt förstöra deras hälsa fysiskt, mentalt, socialt och intellektuellt. Barn är en ljuvlig naturskapelse men det är inte rättvist att de på grund av dåliga omständigheter tvingas utföra hårt arbete före sin rätta ålder. Barnarbete är en global fråga som är vanligare i underutvecklade länder. Läs också FAQ om uppsats om barnarbete. Fattiga föräldrar eller föräldrar under fattigdomsgränsen har inte råd med utbildning av sina barn och kan inte tjäna tillräckligt med pengar för familjens överlevnad.


Därför föredrar de att involvera sina barn i hårt arbete för att möta deras behov snarare än att skicka dem till skolan. De förstår att skolgång är ett slöseri med tid och att tjäna pengar i tidig ålder är bra för deras familj. Det finns ett akut behov av att uppmärksamma barnarbetets skadliga effekter på såväl fattiga som rika människor. De borde ta vara på alla resurser de saknar. Rika människor bör hjälpa fattiga människor så att deras barn också kan få alla nödvändiga saker i barndomen. Barnarbete är en typ av brott där barn tvingas arbeta i mycket ung ålder och delta i ekonomiska aktiviteter och utföra ansvar som vuxna.


Enligt Internationella arbetsorganisationen ILO är åldersgränsen för barn att barn upp till femton år inte kommer att vara involverade i någon form av arbete. Det är en anställning av barn i alla typer av arbete som berövar barndomen, rätt utbildning, fysisk, psykisk och social välfärd. Det är helt förbjudet i vissa länder, men det är ett internationellt problem i de flesta länder eftersom det förstör barns framtid i stor utsträckning.

No comments:

Post a Comment